Ege Postası
Geri

'Adana'nın ihracatını 2 katına çıkarmak için meslek odaları para harcamalı'

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, zengin kaynakları yönünden Türkiye’nin ilk 5 kenti arasında yer alan Adana’da ihracat tablosunun çok kötü olduğunu belirtti. İhracatın artırılması için çok yönlü çalışmalar...
'Adana'nın ihracatını 2 katına çıkarmak için meslek odaları para harcamalı'
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, zengin kaynakları yönünden Türkiye’nin ilk 5 kenti arasında yer alan Adana’da ihracat tablosunun çok kötü olduğunu belirtti. İhracatın artırılması için çok yönlü çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Özden, bunun için tanıtıma para harcanmasını istedi. Özden, "Adana’da üretilen ürünlerin tanıtımına, fuarlara, iş heyeti ziyaretlerine, forumlara, ihracat eğitimlerine, karma ekonomik toplantılara harcanabildiği kadar para harcanmalı. Bu davranışa KOSGEB, Çukurova Kalkınma Ajansı, iş dünyası STK’ları ve yerel yönetimler de destek versin. Agresif bir pazarlama anlayışıyla Adana’nın ihracatını bir yılda iki katına çıkarmanın zor olmadığı görülecek." dedi.

        "AH VAH ETMEK İSTEMİYORSAK SEFERBERLİK BAŞLATMALIYIZ"

        Esra Özden, yaptığı açıklamada, şehir ekonomilerini büyüten ilk faktörün ihracat olduğunun bilindiğini söyledi. Özden, "Zengin kaynakları yönünden Türkiye’nin ilk 5 kenti arasında yer alan Adana’nın dış satım tablosu çok kötü. Geçen yılı Adana, 1.8 milyar Gaziantep 5.8 milyar dolarla kapattı. Ben Adana’yı anlatırken ihracat rakamını telaffuz etmekten utanıyorum." diye konuştu.

        Mevcut büyüme oranıyla Adana’nın, cumhuriyetin 100’üncü yılında 3.8, Gaziantep’in ise 15 milyar dolara ulaşacağını hatırlatan Özden, şöyle devam etti: "3,8 milyar dolar ihracat yapan kentle 15 milyar dolar dış satım yapan kent arasındaki sosyo-ekonomik uçurum hepimizi derinden üzer. Ah, vah etmek istemiyorsak bugünden bazı önlemler almalıyız. Adana’da ihracat ve marka seferberliği başlatılmalı."

        "TANITIM VE MARKAYA PARA HARCARSAK İHRACAT ARTAR"

        Özden, meslek odalarının 2014 bütçesini belirlemeye hazırlandıklarını hatırlatarak, meslek odalarının iki yıl ihracatın artırılmasına yönelik para harcamaları karşısında daha çok kazanacaklarını bildirdi.

        Özden, şunları kaydetti: "Adana’da üretilen ürünlerin tanıtımına, fuarlarımıza, iş heyeti ziyaretlerine, forumlara, ihracat eğitimlerine, karma ekonomik toplantılara harcayabildiğiniz kadar para harcayalım. Buna KOSGEB, Çukurova Kalkınma Ajansı, iş dünyası STK’ları ve yerel yönetimler de katkı koysun. Agresif bir pazarlama anlayışıyla Adana’nın ihracatını bir yılda iki katına çıkarmanın zor olmadığı görülecek. Meslek odalarımız iki yıl ihracat için para harcasın üçüncü yıl dış ticaret yaptırdıkları şirketlerden daha çok munzam aidat alarak kasalarını doldurur. Eğer böyle bir model uygulamazsak ihracat rakamlarımızı söylemekten utanmaya devam edeceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası