Ege Postası
Geri

'Ailemle O’nu Okuyorum’ yarışmasına10 binler katıldı

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in yaşantısını anlatan 'Efendimizin Nurlu Hayatı' adlı kitabın okunması amacıyla düzenlediği 'Ailemle O'nu Okuyorum' yarışması sonuçlandı. 'Liseliler ve yetişkinler'...
'Ailemle O’nu Okuyorum’ yarışmasına10 binler katıldı
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in yaşantısını anlatan 'Efendimizin Nurlu Hayatı' adlı kitabın okunması amacıyla düzenlediği 'Ailemle O'nu Okuyorum' yarışması sonuçlandı.

'Liseliler ve yetişkinler' diye iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ramazanoğlu Camii Toplantı Solunu’nda yapılan ve yüzlerce davetlinin katıldığı tören Kur’an–ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay, açılışta Kainatın Efendisi (sav)'i anlama adına bu yıl daha planlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu doğrultuda yapılan yarışmaya on binlerce kişinin iştirak ettiğini belirten Ergünay, “Bu bizler için sevindirici bir rakamdır. İnşallah gelecekte bu ilgi daha da artar.” dedi.

İNSANI ÇÖZMEDEN PROBLEMİ HALEDEMEZSİNİZ

Daha sonra kürsüye gelen “Efendimizin Nurlu Hayatı' adlı kitabı Ümit Kesmez müstear ismiyle kaleme alan Yazar Reşit Haylamaz, Resulullah (sav)'in sadece o günkü topluma değil, kıyamete kadar yaşayacak bütün insanlara peygamber olarak gönderildiğini hatırlattı. O’nun yaşadığı 23 yıllık peygamberlik süresinin yeryüzünde kıyamete kadar karşılaşması muhtemel her türlü problemi çözecek potansiyelde olduğunu vurgulayan Haylamaz, “Üzerinde durulması gereken en önemli bakış açısı burasıdır. Her türlü sorunun cevabını Efendimiz’in hayatında bulabileceğimize inanarak okuyabilirsek, dün olduğu gibi bugün de bütün sıkıntılar çözülür. O’nun geldiği dönemdeki meseleleri günümüzdekilerle karşılaştırmak mümkün değil. O asırda toplumun neresinden tutsanız elinizde kalır. Hukuk ayaklar altında, tamamen kaba kuvvetin hakim olduğu bir yapı var. Uluslararası mahkemeler yoktur. Derdinizi kimseye anlatamasanız. Yapanın yanında kar kalır. Kast sistemi; en tepedekiler bütün kaymağı yer, alttakiler insan yerine konulmaz. İnsan haysiyeti yok olmuş. Efendimiz geldiğinde tüm problemleri bir anda çözmüyor. Kur’an–ı Kerim 23 yılda gelmiştir. Bunun bir esası vardır.” şeklinde konuştu.

Meselelerin insanın olduğu yerde ortaya çıktığına dikkat çeken Haylamaz, insan çözülmeden problemin de haledilmeyeceğini anlatan Reşit Haylamaz, şöyle devam etti: “Asrı saadetin polisi, jandarması ve kışlası yoktur. Ama sıkıntıların hepsi çözülmüştür. Çünkü Resulullah (sav) insana odaklanmıştır. Çocuk doğduğunda önüne mükellef sofra koymuyoruz. Bebeğin bünyesinin kaldırabileceği gıdayı Allah paket olarak gönderiyor. Bu bir adetullahtır. Kainatın Efendisi (sav) önce insanları ikna ediyor. Sözün kıymeti ortaya çıkıyor. Bugünde bir çok talimatlar var, idareciler konuşuyor. Ama insanların bir kulağından girip, diğerinden çıkıyor. Çünkü onlar o duyarlılığa ulaştırılmıyor. Hemen neticeyi bekliyoruz. O da zaten olmuyor. En küçük bir konuyu bile haledemiyoruz. Peygamberimizin dünyasında var olan problemi çözmeden geri adım atmadığını görüyoruz.”

Haylamaz’ın duygu yüklü konuşmasından sonra yarışmanın sonuçları açıkladı. Sınavda yetişkinlerde tüm soruları cevaplayan Hatice Duran, umre; Esmagül Nart, yurt dışı gezisi; M.Şirin Acar, Mustafa Bolkan, Cengiz Erdoğan ve Ayhan Işık, Asya termal tatil ödülü kazandı. Liseliler grubunda ise Ayşe Akıllıoğlu iPhone 4s, Hamza Özlük iPad mini, Hilal Başkaya diz üstü bilgisayar ve Ali Seçti ise cep telefonu kazandı. 20 kişiye ise hediye çeki verildi. Programda Türk okullarında eğitim gören Kenyalı ve Türkmenistanlı iki öğrencinin okuduğu ‘Medine’nin Gülü’ adlı şiir büyük alkış topladı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası