Ege Postası
Geri

Öğrenciler, üniversitelerdeki olaylardan rahatsız

Çözüm süreciyle ilgili yürütülen çalışmalar sırasında başta Dicle Üniversitesi ve diğer bazı üniversitelerde yaşanan olaylar, İstanbul’da protesto edildi. Gençlik birlikleri ortak bir basın açıklaması yaparak, son olarak İstanbul...
Öğrenciler, üniversitelerdeki olaylardan rahatsız
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm süreciyle ilgili yürütülen çalışmalar sırasında başta Dicle Üniversitesi ve diğer bazı üniversitelerde yaşanan olaylar, İstanbul’da protesto edildi. Gençlik birlikleri ortak bir basın açıklaması yaparak, son olarak İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan şiddet olayları ile çözüm sürecinin zedelenmeye çalışıldığını açıkladı.

Fatih’te Saraçhane Parkı’nda toplanan 30 kişilik öğrenci grubu, üniversitelerde yaşanan şiddet olaylarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Bazı öğrenci ve gençlik derneklerinin destek verdiği açıklamada üniversitelerdeki olayların çözüm sürecini engellemeye yönelik olduğu dile getirildi.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Öğrenci Birliği üyesi Eren Karadeniz, çözüm çabalarının Türkiye’nin her yerinde sağlanmaya çalışıldığı bir dönemde kendilerini adalet, eşitlik, özgürlükçü olarak tanıtan, ancak İslamı her zaman karşılarına alan bazı marjinal sol grupların bu olaylar üzerinden Müslümanları hedef aldığını söyledi. Özkaradeniz, amacı belli bu çıkışların provakasyon amaçlı olduğu ve amacın çözüm sürecini sekteye uğratmak olduğunu bildiklerini belirterek, gençlerin içine çekilmeye çalışıldığı derin girdabın farkında olduklarını söyledi.

Açıklamada ayrıca, tezgahlanan oyunların birlik ve kardeşlik ruhuyla bozulabileceğini inandıklarını belirten grup üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası