Ege Postası
Geri

'Akraba ataması' skandalı derinleşiyor: Ömer Eşki'den iki personele sürgün!

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın kızı Ecem Çapın’ı müdür olarak ataması, belediyede büyük bir skandala yol açtı. Skandalın basına sızmasının ardından Eşki, haberi sızdırdıkları gerekçesiyle iki belediye çalışanını Temizlik İşleri’ne sürdü.
'Akraba ataması' skandalı derinleşiyor: Ömer Eşki'den iki personele sürgün!
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2024 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyelerdeki kadro değişiklikleri tartışmaları da beraberinde getirdi.

Belediye başkanları ekiplerini oluştururken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in akraba atamaları konusundaki uyarıları havada kaldı. CHP Lideri Özel'in uyarılarına rağmen CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın kızı Ecem Çapın’ın Bornova Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürü olarak atanması büyük tepki çekti.

Haberin medyada yer bulmasının ardından, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin haberi sızdırdıkları gerekçesiyle emekçileri hedef aldığı öğrenildi.

Eşki, birimde çalışan Tuna Manduz ve Kübra Ekli isimli iki personeli bizzat aldığı kararla Temizlik İşleri’ne sürgün etti. Bu olay, belediyede adeta bir şok etkisi yarattı.

NE OLMUŞTU?

Ecem Çapın’ın müdür olarak atanmasının yanı sıra, Çapın’ın dünürü Erkan Erbayraktar’ın Belediye Şirketi Yönetimine, yeğenlerinin ise danışman olarak göreve başlatıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu atamalar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tüm uyarılarına rağmen yapılmıştı. Özel, belediyelerdeki akraba atamalarının partiye zarar vereceğini defalarca dile getirmişti.

Ömer Eşki’nin bu tepkisi, Bornova Belediyesi’nde huzursuzluğa yol açtı. Emekçiler arasında artan endişe ve tepkiler, sosyal medya ve çeşitli platformlarda dile getiriliyor. Bornova halkı, belediyenin şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla hareket etmesini beklerken, yaşanan bu olaylar demokratik değerlerin sorgulanmasına neden oluyor.

Bu olayların ardından, Ömer Eşki’nin bir sonraki hamlesi merakla bekleniyor. Belediyedeki bu gelişmeler, siyasi arenada da geniş yankı bulacak gibi görünüyor.

 

Bornova’da eş, dost, akraba atamaları: İlçe başkanı Çapın’ın kızı müdür oldu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası