Ege Postası
Geri

"Aslan neredeyse biz oradayız"

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ve yönetim kurulu üyelerini Villakent’te ağırladı.
Haberler / İzmir
26 Haziran 2013 Çarşamba 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ve yönetim kurulu üyelerini Villakent’te ağırladı. Davette Kemeraltı esnafını uygun koşullarla konut edindirmeye yönelik iyi niyet sözleşmesine imza atan Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen, “ Adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Hüseyin Başkanımızı bu görevde görmeyi çok istiyoruz. O esnafın kadim dostudur, kötü gün dostudur. Ben MHP kökenli biriyim, her siyasi görüşe mensup esnaf arkadaşlarımız var ancak Hüseyin Aslan ismi hepimizi birleştiren en önemli unsur” dedi.

Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve esnaftan oluşan 30’u aşkın konuğuna Villakent turu yaptırdı, Türkiye’nin en büyük, İzmir’in ise ilk ve tek bahçeli konut projesinin yapım sürecini anlattı, “Bu Avrupa ölçeğindeki kentin yapımı bir kahramanlık öyküsüdür” dedi. Aslan, bin konutluk Villakent’e hayran kalan davetlileri kendi evinde ağırladı. Davette Ege-Koop’un Kemeraltı esnafını konut edindirmesi yönündeki talepler somutlaştırılarak, Genel Başkan Aslan ile Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen arasında iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Dernek üyeleri Aslan’a bir de Kemeraltı’nın çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bir de dosya sundu. Kemeraltı Çarşısı’nın kapsamlı bir proje ile Dünya çapında üne kavuşturulmasının zor olmadığını vurgulayan Aslan, çarşı esnafının sadece ekonomik sıkıntılardan yakınmadığını, böylesi bir değere sahip olunmasına rağmen buradan yeterince yararlanılamamasından da şikayetçi olduğunu belirtti.

EGE-KOOP BU KEZ KEMERALTI İÇİN KONUT YAPACAK
Çarşının sorunlar yumağı haline geldiğini kaydeden Aslan, “ Çarşı içindeki tarihi mekanların hali içler acısı. Vergisini veren, istihdam yaratan esnaf adeta cezalandırılır durumda. İşporta kontrolsüz şekilde almış, yürümüş. Hem bu işporta hem de kenti çevreleyen AVM’ler yüzünden esnafın iş hacmi gün geçtikçe azalmakta. Otopark başlıbaşına bir sorun. İnsanlar Kemeraltı’na gelebilmek için uzun yürüyüşler yapmak zorunda. Şüphesiz sorunların aşılabilmesi için yerel yönetimler, özel sektör zaman zaman girişimlerde bulunuyor ancak bunun devamı gelmiyor. Bir yerde ilgili tüm aktörler ya çekiliyor ya zamana bırakıyor. Bu yüzden de hala Kemeraltı gibi bir değeri nasıl kurtarabileceğimizi konuşuyoruz. Geriye bakın son 15-20 senede Kemeraltı’nda ne değişt? Neden insanlar böyle bir yere sahipken misafirlerini burada ağırlamasın, alışveriş için buraya getirmesin. Neden burası bir eğlence merkezi olarak 24 saat canlı, hareketli olmasın. İnşallah Esnaf Derneğimiz ile birlikte, buradaki 10 bine yakın esnafımızla birlikte Kemeraltı’na özgü bir proje hazırlayacağız. Öyle ki bu projemiz, tarihi çarşısı olan tüm kentlere örnek olacak. Ve inşallah ilk etapta kooperatifi oluşturmak şartıyla Ege-Koop, Kemeraltı için konut üretecek” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası