Ege Postası
Geri

İZKA Başkanı Kemal Çolakoğlu oldu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı ile birlikte 8 kişilik yönetim kurulunu temsil edecek 3 yeni yönetim kurulu üyesi belirlendi. Başkanlığa 67 oy alan mevcut Başkan Kemal Çolakoğlu seçildi. Yönetim kurulunu temsil edecek isimler ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk oldu.
İZKA Başkanı Kemal Çolakoğlu oldu
Haberler / İzmir
26 Haziran 2013 Çarşamba 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İZKA Kalkınma Kurulu, başkan ve 8 kişilik yönetimde kurulu temsil edecek 3 ismi belirlemek için İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında toplandı. Seçimler, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Konferans Salonu’nda 100 kişilik İZKA Kalkınma Kurulu’nun üyelerinin katılımıyla yapıldı. Basın kapalı olarak yapılan seçimlerde Kalkınma Kurulu Başkanlığı yarışı, ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk arasında geçti. 100 üyenin tamamının oy kullandığı seçimde 67 üyenin oyunu alan Çolakoğlu, yeniden başkan seçildi. Başkan adaylarından MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Çabuk 25 oy alırken, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Atasoy ise 8 oyda kaldı.

AKGERMAN SEÇİLEMEDİ
İZKA Yönetim Kurulu üyeliği için ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile ESİAD Başkanı Bülent Akgerman yarıştı. Yönetim kurulu üyeliği için en fazla oyu 89 oy ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu aldı. Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Davulcuoğlu 74, Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ise 66 oy aldı. ESİAD Başkanı Bülent Akgerman ise 44 oyda kalarak ise yönetim kurulunu temsil edecek 3 isim arasına giremedi. Seçimlere başkanlık eden Vali Toprak, kazananları tebrik etti. 



İZKA’NIN SEÇİMLERİ ÖRNEK OLUR
ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Çolakoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada İZKA’nın demokratik, örnek bir seçim yaptığını söyledi. Başkan seçildiği için gurur duyduğunu ifade eden Çolakoğlu, İZKA Kalkınma Kurulu’nun hız kesmeden yoluna devam edeceğini söyledi. Rakiplerine de teşekkür eden Çolakoğlu, seçime renk ve demokrasi kattıklarını kaydetti. 2013 yılının İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, “Hem EXPO 2020’yi İZKA odaklı takip ediyoruz hem de Türkiye İktisat Kongresi’ni İzmir’de düzenleyeceğiz. Burada da kurulumuza büyük görev düşüyor. Ayrıca Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmak için Kalkınma Ajanslarının büyük görev düşüyor. Rol model olarak İZKA olarak öncülüğü yerine getirecek. Diğer kalkınma ajanslarına örnek olacaktır.” dedi. Kalkınma Ajanslarının daha verimli ve etkin çalışması için birkaç yasal düzenleme taleplerinin olduğunu da kaydeden Çolakoğlu, bunun da Kalkınma Bakanlığı nezdinde takibini sürdüreceklerini vurguladı.
Yönetim Kurulu’na seçilen Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ise, “Geçen dönem aday olup kaybetmiştim. İnşallah İzmir’e faydalı oluruz. İzmir’in üniversite sanayi işbirliğinin olduğu bölgede kalkınma ajansında gündeme getireceğim konular olacaktır. İnşallah hep beraber İzmir’in marka olması adına katkıda bulunacağız.” dedi. 
Yönetime giren Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu da, demokrasi içinde güzel bir seçimi geride bıraktıklarını söyledi. Çok kıymetli üyelerden oluşan kurulan teveccühüyle yönetimde yer alma şansı bulduğunu ifade eden Davulcuoğlu, “Şimdi çalışma dönemi, Kalkınma Kurulumuz üretimin, istihdamın, ihracatın artması adına fevkalade önemli görevler üstleniyor.” dedi. Önemli bir görevlerinin de İzmir’in marke kent olması olduğunu vurgulayan Davulcuğlu, sadece bölgesel değil uluslar arası markalar olması için çalışmalar yapmak istediklerinin altını çizerek, “Burada da bunun için varız. İşadamları ve sanayiciler adına burada varız ve elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu. 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, odalarının İZKA Yönetim Kurulu’nda tabii üyesi olmasını daha iyi olacağını, ancak bu eksikliğin seçimlerle giderildiğini söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası