Ege Postası
Geri

"Azerbaycan Dışişleri Bakanı sadece İsrail'i değil Filistin'i de ziyaret edecek"

Bakü, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un Orta Doğu gezisi çerçevesinde gerçekleşecek olan İsrail ve Filistin ziyaretlerinin sadece ''İsrail'e ziyaret'' şeklinde yorumlanmasından rahatsızlığını bildirdi. Konuya ilişkin...
Haberler / Dünya
19 Nisan 2013 Cuma 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakü, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un Orta Doğu gezisi çerçevesinde gerçekleşecek olan İsrail ve Filistin ziyaretlerinin sadece ''İsrail'e ziyaret'' şeklinde yorumlanmasından rahatsızlığını bildirdi.
Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elman Abdullayev, Bakü’nün Filistin'i destekleyen aynı zamanda İsrail'le de iyi ilişkiler kurabilen bir devlet olduğunu söyledi. Abdullayev, Azerbaycan heyetinin söz konusu ziyareti Birleşmiş Milletler (BM)Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi olması dolayısıyla yaptığına dikkat çekti.
Ziyaretin Türkiye ve İsrail arasındaki yakınlaşma sürecine katkısına dair sorulan bir soruya Abdullayev, konuyla ilgili bir misyon yüklenmediklerini, fakat bölgenin iki önemli gücü olan Türkiye ve İsrail'in arasındaki her türlü gerginliğin bölgenin kalkınmasına zarar verdiğini ifade etti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov 21- 23 Nisan günleri arasında İsrail ve Filistin'e resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında Tel Aviv'de İsrail, Ramallah'ta da Filistinli yetkililerle bir araya gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası