Ege Postası
Geri

'Başkanlara sistemli baskı var'

Kılıçdaroğlu: ''Belediye başkanlarımız üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz."
'Başkanlara sistemli baskı var'
Haberler / Politika
22 Şubat 2013 Cuma 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya Havalimanı'nda CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile çok sayıda partili karşıladı. Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan da hazır bulundu. Bu üç milletvekilinin, Kılıçdaroğlu'nun Antalya programına eşlik edecekleri öğrenildi. 


Havalimanı'ndan çıkışında yoğun yağmurla karşılaşan Kılıçdaroğlu, partililerin oluşturduğu şemsiye tünelinin altından geçerek parti otobüsüne ulaştı.

Kılıçdaroğlu, Havalimanından, programında bulunmamasına rağmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne hareket etti.

'SİSTEMLİ BASKI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanlarımızın üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Hizmet için yapılan çabaların engellenmesini kabul etmiyoruz'' dedi. 

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. 

Daha önce Antalya'nın doğu ilçelerini gezdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu ziyaretinde ise batı ilçelerinde halkla buluşacağını söyledi. 

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bir olayla ilgili olarak ifade verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, tüm CHP'li belediye başkanlarının Antalya'ya hizmet verdiklerini, Antalya için çalıştıklarını söyledi. 

CHP'li belediye başkanlarının yaptıkları her hizmetin hesabını verebileceklerini ve vermeye de devam ettiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanlarımızın üzerinde kurulan sistemli baskıyı kabul etmiyoruz. Hizmet için yapılan çabaların engellenmesini kabul etmiyoruz. Belediye başkanlarımız belde halkı için çalışıyorlar, hizmet için mücadele ediyorlar'' diye konuştu. 

Türkiye'nin en temiz kentinin Antalya olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Antalya'nın en güzel kent olduğunu ve CHP'li belediye başkanlarının da bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 

CHP'li belediye başkanlarının eksiklikleri varsa giderildiğini, kendilerine yönelik yapılan eleştirilere kızmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanlarımız hesaba açıklar, hesap vermeye açıklar, yeter ki bu uygulama sistemli baskıya dönüşmesin. Geçmişin hesabını veremeyenler şimdi bizden hesap soruyorlar. Sadece CHP'li belediye başkanlarından hesap sormak, bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değildir'' diye konuştu. 

-2B Yasası- 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 2B Yasasına yönelik tepkilere ilişkin sorusu üzerine, yasa görüşme aşamasındayken gerekli eleştirilerde bulunduklarını, bu eleştirilerin bugün gerçek olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 

Hükümetin 25 milyar dolar para beklendiği yönünde açıklama yaptığını, ancak kendilerinin bu rakamın doğru olmayacağı yönünde açıklamalarda bulunduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, emsal değerlerin çok yüksek olduğunu, halkın ağır bir yük altına girdiğini kaydetti. 

Halkın bu bedellere doğal olarak tepki gösterdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin de halkın isteklerini ve söylemlerini yerine getirdiklerini bildirdi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da başından geçen baskılara, engellemelere rağmen doğru bildikleri yolda ilerlediklerini, hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası