Ege Postası
Geri

''Bi dünya çocuk Aliağa'ya geliyor!''

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aliağa’da dünya çocuklarının katılımıyla uluslar arası yakınlaşmanın sağlandığı bir coşkuyla kutlanacak. Aliağa Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Uluslar arası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği 22-23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak.
''Bi dünya çocuk Aliağa'ya geliyor!''
Haberler / Kültür - Sanat
18 Nisan 2013 Perşembe 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - “Bi dünya çocuk Aliağa’ya geliyor” sloganıyla düzenlenecek şenliğe Bosna Hersek, Bulgaristan, Macaristan, Kazakistan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan 200 çocuk katılacak.

Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 4 yıldan bu yana Aliağa’nın dünya çocuklarına ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak. Dünya barışı, ancak Toplumların yakınlaşması ile mümkün. Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutladığımız haftada dünya çocuklarını Aliağa’da ağırlamaktan çok mutluyuz.” Dedi.

MİSAFİR ÇOCUKLAR AİLELELERİN YANINDA KALACAK

Misafir Öğrenciler, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile belirlenen ailelerde misafir olacak. 25 Nisan’da ülkelerine dönecek öğrenciler etkinliklerde ülkelerinin yöresel danslarını sergileyecek. Şenliklerde Aliağa Belediyesi halk dansları topluluğu da sahne alacak. Misafir Öğrenciler, Helvacı’da yapılacak olan Dünya’nın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katılacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 3 gün boyunca Zeytinli Park’ta şişme oyun parkı kurulacak ve animasyon ekibi çocukları ücretsiz eğlendirecek.

ŞENLİK ÖNCESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜNDE PİKNİK VAR

Özgür Dünya Çocukları şenliği öncesi, 21 Nisan Pazar günü Aliağa’nın Çakmaklı köyünde Bahar pikniği etkinliği düzenlenecek. Şenlik için Aliağa’ya gelen misafir ülke çocukları ilk gösterilerini burada yapacak. Saat 13.30’da başlayacak şenliğin coşkuyla geçmesi bekleniyor.

ŞENLİK AÇILIŞI 22 NİSAN’DA YAPILACAK

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği 22-23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak. Şenliğin açılış töreni 22 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de Atatürk Parkından başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek olan Özgür Dünya yürüyüş kortejiyle başlayacak. Açılış töreni ve ilk etkinlikler saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

FİNAL GÖSTERİLERİ AÇIKHAVA TİYATROSUNDA

Etkinliğin 2. Günü misafir ülke çocukları Helvacı’da düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı törenlerine katılacak. Burada ülkelere özgü folklorik gösterilerini sunacak olan çocuklar, boş zamanlarda çevre ilçelerdeki tarihi ve turistik yerleri gezecek.

Şenliğin son günü olan 24 Nisan Çarşamba saat 19.00’da şenliklerin Final etkinlikleri yapılacak. Açıkhava Tiyatrosundaki etkinlikler büyük bir coşkuya sahne olacak. Şenlik boyunca 3 gün Zeytinlipark içinde kurulacak oyun parklarında çocuklar doyasıya eğlenecek.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ: ŞENLİĞİMİZ DÜNYA BARIŞINA ARMAĞAN

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, şenlik ile dünya barışına önemli bir katkı sunduklarını ifade ederek, “Dünya çocuklarına hem misafirperverliğimizi gösteriyor, hem de kültürümüzü tanıtıyoruz. Tüm dünyaya da Aliağa’dan barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Şenliğimiz 4 yıldır Dünya barışına katkı sağlıyor. Şenliğimizin coşkuyla geçmesini diliyor, tüm halkımızı etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası