Ege Postası
Geri

Manisa’nın tarih ve kültür özelliklerinin yer aldığı kitap yayınlandı

Manisa’nın tarih, kültür ve folklorik özelliklerinin yer aldığı bir kitap yayınlandı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla çıkarılan kitabın tanıtımı, Ulupark’ta düzenlenen toplantıda Dernek Başkanı...
Manisa’nın tarih ve kültür özelliklerinin yer aldığı kitap yayınlandı
Haberler / Kültür - Sanat
16 Nisan 2013 Salı 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa’nın tarih, kültür ve folklorik özelliklerinin yer aldığı bir kitap yayınlandı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla çıkarılan kitabın tanıtımı, Ulupark’ta düzenlenen toplantıda Dernek Başkanı Ufuk Tanık tarafından yapıldı.

"Manisa’nın Halk Kültürü 1" isimli kitabın 6 aylık bir çalışma sonucunda hazırlandığını belirten Tanık, “Amacımız, bu kitabı güçlü bir şekilde tanıtmak. 50 yıldan beri hizmet veren bir derneğiz. Hep birlikte Mesir Festivali başta olmak üzere çalışmalarımızla protokolün içinde yer alıyoruz. Manisa’nın tanıtımına, turizmine katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kitabın insanlara ulaşması çok önemli, çünkü Manisa’da çok büyük bir turizm atağı var. Bu tür eserlerin, Manisa’nın tanıtımında insanlara yol göstereceğine inanıyorum. İnşallah bunun devamı gelir. Herkese örnek olmasını istiyorum. İnsanlar bu tür faaliyetlerde bulunduğunda Manisamız en kısa sürede tanınmış olacak, turizm potansiyeli hızla geliştirecektir.” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de Manisa’nın çok köklü tarihi ve değişik kültür özellikleri olduğunu söyledi. Daşöz, “Bu, bugünkü toplum yapımımızın da bir sonucudur. Eskiden beri kadim bir yerleşim yeri olmasının sonucudur. Değişik kültür unsurlarını bünyesinde barındırmasının bir sonucudur. Başkanımız 6 ay dedi ama bu tür kitapların arkasında iki üç yıllık emek var. Bunun kültürümüz bakımından, tarihimiz bakımından, folklor bakımından büyük bir değeri var. Bu tür değerler, zaman içinde yok olup gidiyor. Yeni şartlar, yeni oluşumlar, genç neslin ilgi alanları dikkate alındığında bunların böyle belgeye dönüştürülmesi, arşive dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. Bunu örnek bir çaba olarak görüyorum. Her kurumun yapabileceği değişik turizm katkıları var. Turizm gibi toplumsal bir konu, sadece belirli kamu görevlilerinden beklenmez. Turizm, sivil bir olaydır. Resmiyetten pek fazla hoşlanmaz. Bu bakımdan herkes katkı sağlamalı.” diye konuştu.

Kitabı düzenleyen araştırmacı Emin Avşar da aslında hazırlanış sürecinin 34 yılı kapsadığını söyledi. İlk planlamayı 1975 yılında yaptığını ancak Manisa’dan ayrılmak zorunda kaldığını dile getiren Avşar, “Manisa’nın Halk Kültürü, üç kitap halinde yayınlanacak. İkincisi mayıs, üçüncüsü eylül ayında basılacak.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası