Ege Postası
Geri

17 yaşındaki lise öğrencisi 5 kitap yazdı

İzzet Erdal henüz 17 yaşında İmam Hatip Lisesi 2'nci sınıfta öğretim görüyor. Erdal, ilkokul sıralarında eserleriyle tanıştığı Mehmet Akif Ersoy, Nezip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç gibi şairlere hayranlık duymaya başlar. Gün...
17 yaşındaki lise öğrencisi 5 kitap yazdı
Haberler / Kültür - Sanat
16 Nisan 2013 Salı 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzzet Erdal henüz 17 yaşında İmam Hatip Lisesi 2'nci sınıfta öğretim görüyor. Erdal, ilkokul sıralarında eserleriyle tanıştığı Mehmet Akif Ersoy, Nezip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç gibi şairlere hayranlık duymaya başlar. Gün geçtikçe hayranlığı artar ve artık kendisi de şiir yazma girişimlerinde bulunur. İzzet Erdal, 10 yaşına bastığında kitap yazmaya karar verir. Ve 'İçimdeki Duygular' isimli bir şiir kitabını yazar. Maddi imkansızlıklar kitabını çıkartmasında engel olsa da Erdal yılmadan yazamaya devam ederek ikinci kitabı olan 'Sevgi Tomurcukları' kitabını da çıkartır.

    Seneler geçtikçe yazma duygusu devam eden İzzet Erdal lise ikinci sınıfa geldiğinde 3'ü şiir kitabı olmak üzere 5 kitap yazar. 'Denizden Katreler', 'Aydınlığın İçyüzü' ve 'Hayallerle İnsanlar' isimli kitaplar yazan Erdal'ın en çok hayranlık duyduğu şair ise söz üstadı Necip Fazıl Kısakürek tir. Erdal, yazdığı kitapları çıkartmakta güçlük çekerken eski Çorum Valisi şimdi Rize Valisi olan Nurullah Çakır, Erdal'ın elinden tutar ve bir kitabını çıkartmasına yardımcı olur.

    ''Şiirler yazıyorum sanki beni anlayan kalemler, derdimi kimi zaman mısralarıma döküyorum, tek dostlarım onlarmış gibi, yerinde durdukça her kelimenin zerresi sanki destanlaşıyor içimde büyüyen kağıtlarmış gibi benim vaz geçilmez dostlarımmış gibi geliyor. '' mısraları ile yazmaya olan sevgisini anlatan İzzet Erdal, bu süreçten en büyük destekçisinin babası olduğunu belirtiyor.

    Maddi durumunun kötü olması nedeniyle kitaplarını çıkartmakta zorluk çektiğini kaydeden Erdal, ''Duygu ve düşüncelerimi yazarken bir kitap ortaya koyacağım. Bunları yazmak yetmez insanlara da okutmak lazım diyorum. Ama süreç zor yollar çetin, kitap yazmakla yetmiyor bunu birde çıkartması var. Bunun için çalmadığım kapı gitmediğim insan kalmadı ancak nafile pek de yardım göremedim. Kitaplarımın çıkartılması için sponsor aradım ama bulamadım. Doğrusu, ilk kitabımın çok albenisi yok ama 3ve üçüncü kitaptan sonra bunun değiştiğini bende gördüm çevremdekilerde söyledi. Son 2 kitabımdan biri roman diğeri de insan psikolojisi üzerine yazılmıştır. Tabi bu zor zamanlarımda üstatlarımın kitaplarını okuyarak onlardan ilham aldım. Zorluklar sabrederek ve mücadele ederek aşılır düşüncesi ile bugün lise ikinci sınıftayım ve yazmaya devam ediyorum. Hepsini çıkartamadım kitaplarımın ama zamanla baskıları yapılıyor. Şuanda da bir kitabım baskıda yakın zaman da çıkacak. ''
    
    Yazmaya başladığı ilk günlerden itibaren okulda hocalarının büyük desteğini gördüğünü belirten İzzet Erdal, amacının bildiklerini insanlarla paylaşmak ve duygularını okutmak olduğunu belirtiyor.

    ÖLENE KADAR YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM

    Lise çağında olması nedeniyle insanların kendisini dikkate almadığından yakınan İzzet Erdal ölene kadar yazmaya devam edeceğini söylüyor. Türkiye'de destanlaşmış hayat hikayelerinin de kendisini çok etkilediğini belirten Erdal, Hacı Kemal Erimez, Adem Tatlı gibi isimlerin bunlardan bazıları olduğunu dile getiriyor. Zorluk ve çileler içerisinde geçmiş bu hayatların kendisine büyük bir ders olduğunu söyleyen Erdal, ''Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla Türkiye'de ne kadar büyük düşünen, vizyonu ufuklar ötesini aşan insanlar varsa hep hor görülmüş ve değerleri sonradan anlaşılmıştır. Yüz yıldan fazladır bu hep böyle olmuş. Tabiri caizse isimleri tarihe damga vuracak şahsiyetler hep kötü gösterilmiş. Ben yazdığım bir kitapta işte buna benzer insanların ne kadar önemli ve arkada bıraktıkları eserlerin dünyanın yönünü değiştireceğini belirttim. Bu daha önce belki belirtilmiş ama bende naçizane kendi hissiyatlarımı yazdım. '' diyor.

    Dünya hayatını boş işlerle uğraşmak yerine birşeyler yazarak geçirmeyi ve gelecek nesillere eserler bırakmak için çaba göstereceğini kaydeden Erdal, çok okumanın zamanla yazma duygusunu aşıladığını belirtiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası