Ege Postası
Geri

'Bu Enerji Bizi Bile Yeniledi' projesi Türkiye birincisi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlediği 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının Türkiye finalinde, Hürriyet Ortaokulu 'Bu Enerji Bizi Bile Yeniledi' adlı proje ile fizik dalında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim...
'Bu Enerji Bizi Bile Yeniledi' projesi Türkiye birincisi oldu
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2013 Pazar 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı'nın TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlediği 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının Türkiye finalinde, Hürriyet Ortaokulu 'Bu Enerji Bizi Bile Yeniledi' adlı proje ile fizik dalında Türkiye birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, TÜBİTAK işbirliğiyle 7-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlediği ortaokullar arası 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Türkiye finalinde, Hürriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Huzeyfe Can rehberliğinde, öğrenciler Seçil Önay ve Gözde Nur Yıldırım'ın hazırladığı 'Bu Enerji Bizi Bile Yeniledi' adlı proje ile fizik dalında Türkiye birincisi oldu.

Öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, “Aydınlık ve gelişmiş Türkiye’yi oluşturacak, ülkemizin geleceğine değer katacak olan bilimsel çalışmalar yapan gençlerimizdir. Bilimsel araştırmalar, kalkınmış ülke gerçeğinde çok önemli ve değerlidir. Proje çalışmalarındaki başarılı sonuçların gelişmesi ve artması ile birlikte, gelecekte bilim insanı olarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamak mümkündür." dedi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaların birçok bilim insanının yetişmesine katkı sağladığını ifade eden Başak, “Küçük görünen çalışmalar, gelecekte dünyanın gelişimine ışık tutacak, dünyanın ve insanlığın gelişimini sağlayacak büyük gelişimin kıvılcımları olacaktır." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası