Ege Postası
Geri

'Bunlar yüce divanlık olaylar'

MHP lideri Bahçeli, İmralı sürecini eleştirdi 'bunun sorgulanması mutlaka yapılacak' dedi.
'Bunlar yüce divanlık olaylar'
Haberler / Politika
10 Mart 2013 Pazar 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA– MHP Lideri Devlet Bahçeli, “TBMM'nin mensubu sıfatını taşıyan zevatın bir ihanet odağı olarak Türk bayrağı dikilmesi gereken bir yere milletvekili sıfatları gitmelerini Türk milletinin kabullenmesi mümkün değildir. Bunlar yüce divanlık olaylardır.

Başta Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere bir gün bunun sorgulanması mutlaka yapılacaktır. Bu bakımdan şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli, parti genel merkezindeki Siyaset Okulu ve Liderlik Okulu'nun 8. Dönem Açılış'ında, gazetecilerin İmralı görüşmeleri ve 4. Yargı paketine ilişkin sorularını yanıtladı. MHP Lideri Bahçeli, 4. Yargı Paketi’yle ilgili muhalefetin ve özellikle BDP'nin bir önerge vereceğini, MHP'nin de buna ilişkin bir önerisinin olup olmadığının” sorulması üzerine BDP ile MHP'yi mukayese eden bir yaklaşımı yadırgadığını belirterek “BDP'nin görüşleri üzerinde bizden bir mütalaa istemeniz çok yanlış ve yakışıksız olmuştur” dedi.

İmralı ve Kandil arasında bir hat çizilerek bir ihanet olayının hukuki bir zemine kavuşturulmak ve İmralı'nın taleplerine karşılık bulması açısından bir dizi hukuki tekliflerin, Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesinin ardından TBMM'ye taşınmasını, ihanet olgusuna Meclis’in de ortak edilmeye çalışılması olarak yorumlayan Bahçeli, “4. Yargı Paketi adı altında Meclis'e sunulacak böyle bir teklif, Meclis Genel Kurulu'na indiğinde arkadaşlarımız aynı hassasiyet çerçevesinde değerlendirmelerde bulunacak ve İmralı-Kandil arasında çekilmiş olan telgraf tellerine konan kuşları teker teker ayıklamak suretiyle olayı ülkemiz açısından yorumlayacaktır” dedi.

YÜCE DİVANLIK OLAY

BDP milletvekillerinin terör örgütü mensuplarıyla kucaklaşmasının ardından Başbakan’ın, 'gereğini yaparız' dediğinin ancak herhangi bir işlem yapılmadığının, son olarak da Kandil’de çekilen fotoğrafın anımsatılması üzerine ise şöyle konuştu:

“O, Sayın Başbakanın çelişkiler dünyasının bir başka ürünüdür. PKK terörist mensuplarıyla kucaklaşmasından çok seçici davranan, hatta İmralı'ya göndermekle de böyle göndermek doğru değil diye reddeden şimdi İmralı yolcularını kendi elleriyle ve devletin imkanlarıyla Kandil'e taşımak suretiyle bu çelişkili hayatını devam ettirmektedir. TBMM'nin mensubu sıfatını taşıyan zevatın bir ihanet odağı olarak Türk bayrağı dikilmesi gereken bir yere milletvekili sıfatları gitmelerini Türk milletinin kabullenmesi mümkün değildir. Bunlar yüce divanlık olaylardır. Başta Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere bir gün bunun sorgulanması mutlaka yapılacaktır. Bu bakımdan şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz.”

GİDİP CİĞERLERİNDEN SÖKÜP ALIP GELMESİ LAZIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Karabük Ülkü Ocakları'nın esnafa dağıttığı Veda Hutbesi'yle ilgili, “Keşke bir tane de Devlet Bahçeli'ye verselermiş” şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine Bahçeli, “Bunlar yakışık olmayan, TBMM Başkanlığı yapmış, bakanlık yapmış değerli bir siyasetçinin ağzından çıkması gereken sözler değil. Herhalde bunları okuması gerekenleri şahsen biliyor da onlara bizi de ortak etmek istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin faaliyetlerinin neresinin değerlendirileceğini ifade ederek, “Tutsak takas olur m? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlü bir devlettir, gidip ciğerlerinden söküp alıp gelmesi lazım. Hangi takası yapacaklar” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin sorulması üzerine ise Bahçeli, “Bizim politikalarımızda taklit yoktur. Birileri bir şey yaptı diye bunun benzerini biz yapacağız diye bir davranış içerisinde hiçbir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bulunmayacağız. MHP inandığı yolda kararlı şekilde gitmektedir, böyle de devam edecektir” dedi. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası