Ege Postası
Geri

Erdoğan, Siirt'ten seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te Dünya Kadınlar Günü Programı’na katıldı.
Erdoğan, Siirt'ten seslendi
Haberler / Politika
8 Mart 2013 Cuma 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SİİRT-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Siirt’tin bir damadı olarak, enişteniz olarak sizlere sesleniyorum” derken, “Evlatlarımızı elimizden alan yavrularımızı eline silah verip onları robota çeviren, yavrularınızı ölmeye ve öldürmeye gönderen bu şebekeye karşı lütfen siz de sesinizi yükseltin. Muhalefetin uzlaşmaz siyasetine, medyanın sorumsuz tavrına rağmen milletle biz bu yolda yürüyor, bu meseleyi milletle çözeceğimize inanıyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Siirt’te Dünya Kadınlar Günü Programı’na katıldı.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Erdoğan, kadınların ezilmediği, kadınların ayrımcılığa tabi tutulmadığı, horlanmadığı, özellikle de şiddete hiçbir şekilde maruz kalmadığı bir dünya için kadınlarla birlikte mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. “Kadınların hak mücadelesini bir insanlık mücadelesi olarak görüyoruz. Bu insanlık mücadelesinde her zaman onlarla birlikte hareket edeceğiz” vurgusu yapan Erdoğan, kadının hem annenin he de ailenin temeli olduğunu belirtti.

-“YANİ BİZİM DİNİMİZDE ANNELİK YÜKSEK SEVİYEDİR”-

Kadın mutluysa toplumun mutlu olabileceğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Kadınlarını ihmal eden, aşağılayan, öteleyen, dışlayan, kadınlarına ikinci sınıf varlık muamelesi yapan hiçbir toplumun, hiçbir alanda ilerleme kaydetmesi asla mümkün değildir. Biz öyle bir peygamberin takipçileriyiz ki, yozlaşmış bir toplumsal yapıyı doğru yola davet için geldiğinde ilk yasakladığı kız çocuklarına yapılan vahşet olmuştur. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların, eşlerin, annelerin hor görüldüğü hatta insan dahi sayılmadığı bir toplumda kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağının altında cennet olduğunu müjdelemiştir. Biz işte böyle bir medeniyetin mensuplarıyız. Değerli hanım kardeşlerim dikkat edin cennet babaların ayağının altında değil, cennet kadının ayağının altında da değil, cennet annelerin ayağının altında bu anlamlıdır. Yani bizim dinimizde annelik bir irtifadır, bir yüksek seviyedir. Onun için anneliği hor görmek aslında bir zaaftır.”

-“ERKEK ŞİDDET UYGULUYORSA POLİSE GİDİN”-

Siirt’in erkeklerinin kadına şiddet uygulamayacağını ifade eden Erdoğan, “Ama eğer yapanlar varsa, eğer kadına şiddet uygulayan varsa onlara Hazreti. Peygamberi örnek gösterecek, onları uyaracaksınız. Eğer dinlemiyorlarsa, şiddet uyguluyorlarsa hiçbir hanım kardeşim çekinmesin, korkmasın gitsin polise, jandarmaya, hakim ve savcılara derdini açı açık anlatsın. Şu anda İçişler Bakanım burada. Zaman zaman bazı emniyet görevlilerinin hanımlara yönelik şiddet uygulamalarına şahit olduk. Bunların takipçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bunların peşini bırakamayız. Geçen yıl 8 Mart’ta şiddet tehdidi altında olan hanım kardeşlerimiz için ağır şekilde cezalandırıcı bir kanun çıkardık. Bu yasanın uygulanması konusunda hiçbir, mazereti, bahaneyi, aksaklığı kabul etmiyoruz. Yasanın harfiyle uygulanması konusun hakimlerin, savcıların, polisin, jandarmanın daha dikkatli olmalarını milletim adına, şahsım adına, insanlı adına rica ediyorum” şeklinde konuştu.

-“SİZ HAKLARINIZA SAHİP ÇIKARSANIZ ENGELLER ORTADAN KALACAKTIR”-

Başbakan Erdoğan, töre adı altında hiç kimsenin kadına yönelik cinayetleri şiddeti mazur gösteremeyeceğini vurgularken, “Bizim medeniyetimizde böyle töreler olamaz. Kız çocuklarını toprağa gömme töresini ayaklarının altına almış bir peygamberin takipçileri kız çocuklarına, kadınlara, eşlere ve annelere böyle insanlık dışı bir muamelenin içinde olmaz. Önce sizler, önce kadınlar bu şiddete dur diyeceksiniz. Siz haklarınızı bilecek, haklarınızın farkında olacak ve o hakları korkmadan, çekinmeden savunacak, kullanacaksınız. Siz haklarınıza sahip çıkarsanız, siz bunun mücadelesini, samimiyetle verirseniz, tüm engeller inanın ortadan kalacaktır” ifadelerini kullandı.

-“KADININ SİYASETTE ARTIK ADI VAR”-

Kadınların, özellikle de kız çocukların eğitimini çok önemsediklerini belirten Erdoğan, “Kadın cahil kalırsa eğer, çocuk cahil kalır, toplum cahil kalır. Her hanım kardeşimizin, her kız çocuğumuzun rahatça, özgürce okuyabilmesi, eğitim görebilmesi için çok önemli adımlar attık” dedi. Siyasette artık kadının adının olduğuna değinen Erdoğan, “2002’de kadın milletvekili oranı yüzde 4’ken bugün bu oran yüzde 14’e kadar yükseldi. Yeterli m? Değil. Daha da yükselecek” diye konuştu.

-ERDOĞAN SİİRT’E 3 ÇOCUK VASİYET ETTİ-


10 yılda kadınlar ile birlikte mücadele ederek çok önemli işler başardıklarının altını çizen Erdoğan, “İnşallah bundan sonra da birlikte mücadele verecek, sorunları tek tek, tarihin o tozlu raflarına havale edeceğiz. Kardeşlerim biz buna gönülden inanıyoruz; kadınlar gelişirse Türkiye gelişir, anneler değişirse çocuklar değişir, Türkiye değişir” şeklinde konuştu.

“En az üç çocuk” istemini Kadınlar Günü’nde de Siirt’te dile getiren Erdoğan, “Benim vasiyetim biliyorsunuz en az üç çocuk. Dün maşallah Ankara’daki HAK-İŞ’in toplantısında arkadan bir bayan en az beş dedi. Eee, Siirt’te en az beşten aşağısı kurtarmaz” dedi.

-“BÖYLE YEREL YÖNETİCİLİK OLMAZ”-

Vatandaşlara “Çok değerli Siirtliler, bir enişteniz olarak, içinizden biri olarak Siirt’te düşürdüler ama Siirt’ten siz ayağa kaldırdınız” diye seslenen Başbakan Erdoğan, “Az önce arka sokakları şöyle dolaşırken, o arka sokakların halini görünce gerçekten üzüldüm. Daha modern bir Siirt için diyorum ki; bu anlayışlarla yerel yöneticilik olmaz. Onun için ele ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

-“8 MART MİLAT OLSUN”-

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin kadınlardan destek beklediğini bir kez daha ifade ederken, şunları belirtti:

“Siz isterseniz şu çözüm sürecinde terörü bitirirsiniz, size inanıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aynı zamanda bunun miladı olsun diyorum. Hep beraber bu adımı atmamız lazım. Aramızda çok ama çok değerli bir kardeşimiz var. O Türkiye’nin kahraman kızlarından biri. O Türkiye’nin gururu bir kardeşimiz. O Türkiye’nin en genç gazisi. Sevgili kardeşim Nuran Evin. O kadar dirayetli, o kadar yürekli, o kadar yiğit ki inşallah Rabbimin lütfuyla iyileşecek, inanıyorum ki inşallah ayağa da kalkacak. Umutsuz olmayacağız. Rabbim her şeye kadirdir. Nuran’ın bir an önce iyileşmesi için dua ettik dua ediyoruz. Tüm hanım kardeşlerim hep beraber bunu yapacağız. Tabi Nuran kızıma 21 Eylül akşamını tekrar hatırlattığımız için biz bağışlasın. Ancak Nuran’ın yaşadığı olaydaki metanetli tavrının, onun dirayetinin tüm kadınlara örnek olmasını ben gönülden arzu ediyorum. O talihsiz akşam Siirt’te teröristler pusu kurdular, bir arabaya yüzden fazla mermi yağdırdılar. Aracın içinde bildiğiniz gibi 5 kızımız vardı. Maalesef 3’ünü şehit verdik. Nuran ve Gülcan kardeşlerimiz ise hamdolsun araçtan sağ olarak çıkarıldılar. Şehitlerimize tekrar rahmet niyaz ediyorum.”

-“SİLAH HİÇBİR SORUNUN ÇÖZÜMÜ DEĞİLDİR”-

Kadınların isterlerse terörü bitirebileceklerine işaret eden Erdoğan, “Tüm Türkiye’ye sesleniyorum silah hiçbir sorunun çözümü değildir ve olamaz. Terörün ortaya koyduğu şiddet hiçbir şekilde mazur görülemez. Silah arkasında, acıdan, gözyaşından, kandan başka hiçbir şey bırakmaz. Terör 30 yıl boyunca sadece yetimler, öksüzler, karartılmış hayatlar, söndürülmüş ocaklar bıraktı. Terör Türkiye’nin tamına olduğu kadar bu topraklara, bu toprakların insanlarına çok ağır bedeller ödetti. Bir kardeşiniz olarak sizlere sesleniyorum. Siirt’tin bir damadı olarak, enişteniz olarak sizlere sesleniyorum, tüm kalbimle, tüm samimiyetimle sizlere sesleniyorum; bu yolun bir çıkmaz sokak olduğunu sizler de artık daha güçlü bir şekilde dile getirin. Evlatlarımızı elimizden alan yavrularımızı eline silah verip onları robota çeviren, yavrularınızı ölmeye ve öldürmeye gönderen bu şebekeye karşı lütfen siz de sesinizi yükseltin” diye konuştu.

-“MEDYANIN SORUMSUZ TAVRINA RAĞMEN MİLLETLE BİZ BU YOLDA YÜRÜYORUZ”-

Başbakan Erdoğan, “Değerli anneler biz bu meseleyi birlikte, sizinle çözmek istiyoruz” derken şunları kaydetti:

“Biz sizler için özellikle çırpınıyoruz. Bir şeylere rağmen, aşırılıklara rağmen, bedeli baldıran zehri de olsa içmeyi göze alarak çırpınıyoruz. Bedeli ne olursa olsun çırpınıyoruz. Sizin acınızı dindirmek bizim için çok önemli bir görev. Ankara’da bizim önümüze engeller çıkaranlara, çözümü engellemek isteyenlere, gençlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara inat biz çözmek için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Siz de yanımızda olun. Anneler, annelik şefkatinizle sizler de yüreğinizi ortaya koyun. Silahlar değil artık gönüller, fikirler konuşsun. Artık siyaset konuşsun. Eğer fikirlerine güveniyorlarsa silahları ayaklarının altına alsınlar. Siirt’in sevgili anneleri, peygamberler diyarı, alimler, erenler diyarı, sizin hayır dualarınızı bizlerden eksik etmeyin. O hayır duaları tüm kapıları açar, tüm engelleri aşar, bizim de gayretlerimizle kanı, gözyaşını ve acıyı durdurur. Hem hayır dualarınızı eksik etmeyin hem de artık bu sürece analık yüreğinizle dur deyin. İnanın siz yeter, dur derseniz bu kan durur, gözyaşı diner. Bu kutlu, hayırlı yolda sizlerden destek bekliyoruz. Muhalefetin uzlaşmaz siyasetine, medyanın sorumsuz tavrına rağmen milletle biz bu yolda yürüyor, bu meseleyi milletle çözeceğimize inanıyoruz. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetin de hayır olacağına gönülden inanıyoruz.” (GERCEKGUNDEM)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası