Ege Postası
Geri

'CHP'nin ötekileri olmayacak'

Gürsel Tekin Zürih'te göçmenlerin mitingine katıldı.
'CHP'nin ötekileri olmayacak'
Haberler / Politika
20 Kasım 2012 Salı 00:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Zürih'te göçmen duyarlılığı mitingine katıldı.İsvicre Sosyal Demokratlar Hareketi'nin davetlisi olarak Zürih te bulunan Tekin göçmenlerin protesto gerekçesini iinsanlığın ortak kaygısı olarak değerlendirdi ve Türk göçmenlerle kol kola girerek protesto eylemine destek verdi.

 İsvicre Sosyal Demokratlar Hareketi davetlisi olarak Zürih te bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şehir merkezinde yaptığı kültür turu sırasında karşılaştıği göçmen duyarlılığı mitingine katıldı.

 Duyarlı siyasi gruplar ve çevreci hareketkerin yani sira universite öğrencilerinin öncülük ettiği mitingde göçmen yerleşimcilerin yaşadıkları sorunlarin yani sira EŞITLIK VE BARİŞ talepleri gündemi oluşturuyordu.

   Coğrafyalarin yagmalanmadığı, halkların kardeşçe ve barış iklimlerinde yaşadıkları, tüm canlılarin haklarına saygi duyulan bir dünya özleminin haykirildigi mitingde, doğal kaynaklar ve çevrenin hoyratca tahribine de küresel bir itirazla dur denileceği seslendirildi.

 Protesto gerekçesini iinsanlığın ortak kaygısı olarak değerlendirerek mitinge katılan Tekin, Türk göçmenlerle kol kola girerek protesto eylemine destek verdi.

 Mitingde göçmenlere görüşlerini açıklayan Gürsel Tekin şöyle dedi;

 "Genel Başkanımiz Kılıçdaroğlu, nerede sorun varsa, çözmek icin CHP oradadır" diyor, biliyorsunuz. Bu gun memleketimizden yüzlerce kilometre uzakta bir coğrafyanin sorunlari için kol kolayız. Yarın bizim bir problemimiz için dayanışmaya buralardakı dostlarımız duyarlılık gösteriyor olacaklar. Gezen dostlugu anlayışı yaygınlık kazandığında, kimse yalnızlık duygusunu yaşamayacak"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin görüşlerini açıklarken, 'Doğa için buluşma' başlığıyla Şafak Pavey öncülüğünde İstanbul'da 23 Kasım'da düzenleyeceğimiz toplantı da, buradaki dayanışmanin bir parçası olacaktır. Ulusal sınırları aşan bir duyarlılığı yaratmak amaciyla kurumsal hale getireceğiz bu duyarlılığı. CHP tarafından Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'in öncülügünde hazırlıkları tamamlanan 'doğa için buluşma' toplantısında, çevreci sivil toplum örgütlerinin yani sira ilgili meslek örgütleri ve universite öğrencileri tarafından kurulan doğa kulüplerinin temsilcileri de etkinliğe katılacaklar"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İsviçre Sosyal Demokratlar Hareketi'nin düzenlediği konferansta "Evrensel hukuk Türkiye'de yozlaştırılarak insanlarımız ötekileştiriliyor. Bu yakın gelecekte Türkiye'nin en büyük sorunlarından olacaktır. CHP'nin ötekileri olmayacaktır. Özgürlük ve evrensel hukuk çerçevesinde eşitlik ve barış ortamı CHP'nin ana hedefidir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası