Ege Postası
Geri

'Coşkuya engel olamayacaklar'

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldır olduğu gibi coşku ve heyecanla kutlanacağını belirtti.
'Coşkuya engel olamayacaklar'
Haberler / Politika
28 Ekim 2012 Pazar 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldır olduğu gibi, yarın da coşku ve heyecanla kutlanacağını belirterek, “Dün, topraklarımızın işgal edildiği şartlarda bile, emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşaları nasıl mitingleri yürüyüşleri engelleyemediyse, bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle yayımladığı bir mesajda, Cumhuriyetin “bağımsızlık, özgürlük, demokrasi” olduğunu dile getirdi. “Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir. Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldan beri nasıl il, ilçe, belde ve köylerde coşkuyla kutlandıysa, yarın da o coşku ve heyecanla kutlanacağını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var; biri Cumhuriyet, diğeri CHP” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

“Ne yazık ki, günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Ama çok iyi biliyoruz ki dün, emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi, bugün de Cumhuriyet’e, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. CHP olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti ilan edenlerle bugünlere taşıyanları ve geleceğe taşıyacak olanları içtenlikle anıyor, saygılar, sevgiler sunuyorum.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası