Ege Postası
Geri

"Dershaneleri kapatma vebalinin altına kimsenin girmemesi lazım"

Tüm Eğitim Müfettişleri Derneği (TEM-DER) Genel Başkanı Abdullah Karakuş, dershanelerin oldu bittiyle kapatılmasının son derece büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi. Konunun tüm paydaşlarının vicdanen rahat olacağı bir sistem...
Haberler / Güncel
15 Kasım 2013 Cuma 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tüm Eğitim Müfettişleri Derneği (TEM-DER) Genel Başkanı Abdullah Karakuş, dershanelerin oldu bittiyle kapatılmasının son derece büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi. Konunun tüm paydaşlarının vicdanen rahat olacağı bir sistem üzerinde anlaşılması gerektiğini belirten Karakuş, "Dershaneleri kapatma vebalinin altına kimsenin girmemesi lazım." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırlanan tasarıya tepkiler sürüyor. Türkiye genelinde 4 bin dershaneden sadece 270’inin özel okul olma şartı taşıdığına dikkat çeken TEM-DER Genel Başkanı Karakuş, kapatma kararıyla birlikte dershanelerde çalışan 56 bin öğretmenin de işsiz kalacağına işaret etti. Dershanelerde özellikle orta ve alt gelir grubundaki ailelerin çocuklarının sınavlara hazırlandığını anlatan Abdullah Karakuş, üst gelir grubu çocukların özel ders alarak açıklarını kapatabileceğini, kapatma kararının özellikle fakir aile çocuklarının önünü keseceğini ifade etti.

Karakuş, "Maalesef eğitim sistemimiz sınav odaklı hale gelmiştir. Dershanelere ihtiyaç duyulmayan bir sistemin getirilmesi halinde kapatma olursa kimse bir şey diyemez. Ama dershaneler bugün, normal eğitim kurumlarının yapacağı öğrencilerin düzeyini belirleme, etüd almalarını, konu tekrarları, rehberlik, hangi mesleği seçebilecekleri gibi konularda büyük rol oynamaktadır. Bu açıdan bile dershanelerin gerekliliği inkar edilemez. Ben Sivas’ın Kangal ilçesindenim. Kangal’daki bir çocukla, İstanbul, İzmir gibi batı illerindeki çocuğun aynı eğitim seviyesinde olması beklenemez. Dershaneler, Anadolu’nun ücra köşesinde bile faaliyetlerini yürüterek, buralardaki çocukların eğitimine büyük katkı sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

"BALKONLARDAKİ REKLAMLAR ŞİMDİDEN PATLADI, FİZİK, MATEMATİK EVLERİ ÇOĞALACAK"

Ankara’da sokaklarda gezerken, çok sayıda evin balkonunda ‘matematik evi’ benzeri tabela gördüğünü hatırlatan TEM-DER Genel Başkanı Abdullah Karakuş, dershanelerin kapatılmasıyla merdiven altı kurumların artacağını söyledi. ‘Matematik evi, fizik, evi, kimya evi’ gibi yapılanmaların önüne geçilemeyeceğine dikkat çeken Karakuş, "Dershaneleri kapatma vebalinin altına kimse girmemeli. Tüm paydaşların vicdanen rahat olduğu yeni bir sistem üzerinde çalışılmalı. Daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için ‘ben yaptım, oldu’ mantığı doğru değil. Böyle olup, dershaneler kapatılırsa daha büyük sorunlar ortaya çıkacaktır. Altyapıyı oluşturmadan dershaneleri kapatmak çözüm yerine sorun getirecektir." diye konuştu.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA DERSHANELER KAPATILIRSA ÖRGÜTE KATILIM ARTAR"

Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği Genel Başkanı Dr. Muzaffer Öztaş ise dershanelerin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde büyük görevler yaptığını söyledi. Öztaş, dershanelerin bölgede kapatılmasıyla PKK ve diğer terör örgütlerine katılımın artabileceğine işaret etti. Öztaş, şunları kaydetti:

"Ankara, meseleyi bir bütün olarak görüyor. Ama dershaneler konusunda bölgesel farklılıklar göz önünde tutulmalı. Direkt kapatma yerine geçiş süreci uygulanabilir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dershaneler kapatılırsa sarılamayan yaralar ortaya çıkabilir. Terör örgütüne katılımların artacağı muhakkak. Suriye’den bölgeye göç eden vatandaşlarımızın çocukları da etüd merkezlerinde ücretsiz eğitim görüyor. Meselenin bir de küresel yönü bulunuyor."



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası