Ege Postası
Geri

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan’da, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak. Gül, valilik, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret edecek. (10.45-19.30-Erzincan) - TBMM Başkanı Cemil...
Cihan Haber Ajansı Gündemi
Haberler / Güncel
15 Kasım 2013 Cuma 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan’da, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak. Gül, valilik, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret edecek. (10.45-19.30-Erzincan)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘Uluslararası İmamı Rabbani Sempozyumu’nun açılışında konuşma yapacak. Çiçek ve Bozdağ, Alevi-Sünni Kardeşlik Platformu’nun düzenleyeceği ‘Kardeşliğe Can Feda Muharrem İftarı’na katılacak. (13.30-17.00-İstanbul)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde ‘5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan’ dikimi törenine katılacak. (13.30-Ankara)


POLİTİKA
- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Topkapı Sarayı’nda Macaristan ile yapılacak kültür merkezi anlaşmasını imzalayacak. (10.30-İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu tamamlanan Ayasofya İmareti Halı Müzesi’nin açılışına katılacak. Arınç, TRT tarafından Aya İrini’de düzenlenen ‘Fatih, Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam’ isimli belgeselin tanıtım toplantısına katılacak. (11.00-19.00-İstanbul)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki, 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne katılacak. (10.00-İstanbul)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığının ev sahipliğinde Swiss Otel’de düzenlenen ‘Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’nin açılışına katılacak. (09.00-İstanbul)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.(10.00-Ankara)


EKONOMİ
- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bakanlıkta düzenlenen ‘II. Sahra Altı Afrika Bölgesel Ticaret Müşavirleri Toplantısı’na katılacak. (10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’ne katılacak. (10.00-İstanbul)


DÜNYA
- KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen tören ve etkinlikler takip ediliyor. (Lefkoşe)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşpayeva’yı kabul edecek (Lefkoşe)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun 28. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Almanya'ya gitti. (Frankfurt)

- Dünya Anti-Doping Kurumu (WADA), Soçi oyunları öncesinde Moskova’nın laboratuvarını soruşturacağının sinyalleri'ni verdi. (Johannesburg-Özel)

- Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin 16 Kasım'da Diyarbakır'da görüşmesi Kuzey Irak'ta da gündeme oturdu. Bölgede yaşayan halk, bu ziyaret haberini yakından takip ediyor. (Erbil)

- Kuzey Irak'ın tanılan yazar ve aydınlarından biri olan Mesud Abdulhalık, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a düzenleyeceği ziyaretin önemine değindi. Abdulhalık,Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını, eski tabular ve beton duvarların yıkıldığını ifade etti. (Erbil)

- Filipinleri vuran ve 10 binden fazla kişinin ölümü ya da kaybolmasına yol açan Haiyan tayfununda bilanço giderek ağırlaşıyor. Cihan Haber Ajansı bölgeye ulaşarak yaşanan felaketi ve dramı yerinde görüntüledi. (Tacloban)

- Kürt Milli Konsey Türkiye Temsilcisi Behzad İbrahimi, PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin özerklik ilan etmesinin Türkiye için bir sorun oluşturmadığını savundu. Kürt Temsilci Behzad İbrahimi, Cihan Haber Ajansı'na verdiği özel mülakatta PYD’nin Suriye’de özerklik ilanı, olası tepkiler, Barzani’nin Diyarbakır ziyareti ve bölgesel gelişmeler ile ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.


GÜNCEL
- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen helikopter taksi seferleri başlıyor. (10.30-Bursa)


SPOR
- Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımının Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Acıbadem Fulya Sporcu Sağlığı Merkezi’ni ziyaret edecek. Lucescu, ziyaret kapsamında basın toplantısı gerçekleştirilecek. (11.00-İstanbul)

- FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play – off turunun ilk maçlarında Portekiz-İsveç, Ukrayna-Fransa, Yunanistan-Romanya ve İzlanda-Hırvatistan karşı karşıya gelecek.

- A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile Adana 5 Ocak Stadı’nda özel maçta karşı karşıya gelecek. (21.00-Adana)

- Deneyimli gazeteci Doğan Koloğlu, düzenlenecek tören ve Zincirlikuyu Camii’ndeki cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (10.00-12.00-İstanbul)

- Galatasaray Liv Hospital, yeni transferi Malik Hairston için Bayern Münih maçı öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantısı odasında imza töreni düzenleyecek. (18.00-İstanbul)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası