Ege Postası
Geri

'Dershanelerin kapatılması eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açar'

Ağrı Genç İşadamları Derneği Başkanı Mevlüt Bayındır, dershanelerin kapatılmasının eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açacağını söyledi. Bayındır, "Doğu ve Batı arasındaki eğitim farkının bu dershanelerle kapatıldığına...
'Dershanelerin kapatılması eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açar'
Haberler / Güncel
26 Kasım 2013 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ağrı Genç İşadamları Derneği Başkanı Mevlüt Bayındır, dershanelerin kapatılmasının eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açacağını söyledi. Bayındır, "Doğu ve Batı arasındaki eğitim farkının bu dershanelerle kapatıldığına inanıyoruz. Batıdan gelen memurların eğitim ihtiyaçlarını karşılayan dershanelerin aynı zamanda göçü de durdurduğu bir gerçektir." dedi.

Ağrı Genç İşadamları Derneği Başkanı Mevlüt Bayındır, yaptığı açıklamada, dershanelerin kapanmasına yönelik girişimlerin ciddi olarak kendilerini endişelendirdiğini belirtti. Bayındır, "Dershaneler söz konusu olsalar da özel teşebbüslerin önünü kesmek maksadıyla yapılan bir hareket olduğundan dolayı müteşebbislerimiz ciddi anlamda etkileneceklerdir. Doğu ve Batı arasındaki eğitim farkının bu dershanelerle kapatıldığına inanıyoruz. Batıdan gelen memurların eğitim ihtiyaçlarını karşılayan dershanelerin aynı zamanda göçü de durdurduğu bir gerçektir. Ancak kapatılması halinde Batıdan gelen memur bir an evvel gitmeye çalışacak, yerli halk da çocuklarının eğitimi için göç etmek zorunda kalacaktır. Bölgenin en olumsuz etkenlerinden biri eğitimsizliktir." diye konuştu.

Okuma salonlarının açılmasıyla birlikte, bugüne kadar fen lisesine giremeyen öğrencilerin yeniden bu okullarla tanıştıklarına vurgu yapan Bayındır, “Kazanan öğrencilerin aileleri bu durumdan memnun kalarak memlekette kalmayı tercih ediyorlar. Bu dershanelerin kapatılması eğitimde fırsat eşitsizliği yanında istihdamın sıkıntısını da getirecektir. Bölgemizde tüten baca yok. Bunlar bacasız fabrika. Öğretmenler yönü ile istihdamın kapısı olduğu gibi eğitimdeki kalitenin artmasına sebeptir. Milletimizin ve memleketimizin faydasına çalışan bu kurumların kapatılması her ne sebeple olursa olsun ve ne gerekçelere dayandığını bilmiyoruz. Bu durumu yetkililerin dikkate almasını istiyoruz." diye konuştu.

Çocukları sokaktan alıkoyan, kötü alışkanlıklardan, köprü altı hayattan koparan bu paralı kurumların yanında dershanelerin 10 katı kadar okuma salonunun mevcut olduğunu ifade eden Bayındır, şöyle devam etti: "Bu fedakar öğretmenler karşılıksız olarak mesaileri dışında eğitim vererek bu öğrencileri kazanma derdine düşüyorlar. Kendim hayatımdan örnek vererek 45 kişilik sınıftan 3 kişi üniversiteyi kazanmıştı. Bunlardan 2 kişi ordu mensubu çocukları, diğeri de öğretmen çocuğu arkadaşımız idi. Ama biz o dönemde dershane olsaydı belki bugün daha iyi yerlerde olurduk. Kazanmayıp ufak tefek işlerle hayatımızı idame ediyoruz. Şu anda Ağrımıza sahip çıkan, vergisini ödeyen, istihdamı sağlayan, devletini ve milletini seven bir gençliği yetiştiren dershanelerimizin kapatılmasına anlam veremiyorum. Yetkililerin ve Millet Meclisi'nin bu konuya ciddi manada el atmalarını ve bölge insanının taleplerini dikkate almalarını istiyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası