Ege Postası
Geri

'Elbet bir gün buluşacağız' dedi: Gökce İzmir için yola çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için İBB'deki görevinden istifa etti. Gökce’nin hafta başında İzmir’e giderek CHP İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını sunması bekleniyor. Öte yandan Gökce sosyal medya hesabından, "Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını bilerek, İzmirlilerin yüzü gülsün, İzmir daha güzel olsun diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir İzmir Büyükşehir Belediyesi için yol arkadaşların, dostların sevgiliz İzmirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz" ifadelerine yer verdi.
'Elbet bir gün buluşacağız' dedi: Gökce İzmir için yola çıktı
Haberler / Yerel Politika
1 Aralık 2023 Cuma 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa süreci bugün sona eriyor. Kamuda görev yapan isimlerin bugün saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

İstanbul’un yaşadığı kentsel problemler hakkında hazırladığı raporlarla dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bugün istifasını sunarak görevinden ayrıldı.

2017-2022 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan ve 1 Haziran 2022’den bu yana İBB’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Gökce, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için başvuruda bulunacak.

Gökce’nin hafta başında İzmir’e giderek CHP İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını sunması bekleniyor.

ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI 

Öte yandan Gökce Büyükşehir için resmen yola çıktığını duyurdu.

Gökce sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şu şekilde;

 "Dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olan CUmhuriyet Halk Partisi bir çift mavi gözün sonsuzluğunda yol akmaktır. 81 il 922 ilçede bu yolun her sokağı bir 'baba evine' çıkar. Bu evin kapısını açan, ocağını tüttüren, ışığını bir gün olsun kapatmayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesine cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak minnet borçluyum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP'nin ilk Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde yüzyılın değişimi ve iktidar hedefine hedefine katkı sunmak, bu büyük yolculuğun bir neferi olmak için görevimden istifa ediyorum. Cumhuriyteti,n mirası Çankaya ve ailemin evi, kalbimin mücevheri İzmir'den sonra iki kıtanın birleştiği benzersiz İstanbul'da 16 milyon insanımıza 16 ay hizmet etme fırsatını veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na, İstanbul'a ilk geldiğim günden bugüne kadar benzerine az rastlanan bir çalışkanlık, fedakarlık, heyecan ve enerjisiyle her şey güzel olsun diye gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. 

"ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ, BU BÖYLE YARIM KALMAYACAK"

İzmir'den İstanbul'a giderken kulaklarımda Zeki Müren'in benzersiz söylediği bir şarkının iki cümlesi var; Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak. 30 yıllık bürokrasi, yerel yönetimler ve halkımıza hizmet yolculuğuma bir istifa dilekçesi ile son verirken, yeni bir yolculuğa da ilk adımımı atıyorum. 

Tarihi neredeyse medeniyet tarihi ile başlayan, işgali ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatan kurtuluşuyla Kurtuluş Savaşı'nı bitiren güzel İzmir'imizin, tarihi, kültürel, ekolojik varlıklarını koruyarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma erişmesini sağlamak için,

30 yıla yaklaşan yerel yönetim tecrübemle katılımcılık, şeffaflık, sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde 21'nci yüzyılın bizlere sunduğu fırsatları kullanarak, İzmir'imizi Türkiye'nin parlaytan yıldızı haline getirebilmek için çalışmak, 

Bilhassa kimsesizlerin kimsesi, tüm dezavantajlı grupların yanındaki şefkat eli olan sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirmek,

Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını bilerek, İzmirlilerin yüzü gülsün, İzmir daha güzel olsun diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir İzmir Büyükşehir Belediyesi için yol arkadaşların, dostların sevgiliz İzmirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası