Ege Postası
Geri

'Erdoğan - Öcalan koalisyonu'

MHP'li Vural: “Gizli imzalanmış bir protokolle, AKP ve BDP koalisyonu vardır.”
'Erdoğan - Öcalan koalisyonu'
Haberler / Politika
28 Şubat 2013 Perşembe 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İmralı görüşmeleri tutanaklarına ilişkin, “Gizli imzalanmış bir protokolle Erdoğan ve Öcalan koalisyonu vardır, AKP ve BDP koalisyonu vardır” derken, “Bu utanç verici anlaşmayı, mütareke anlaşmasını AKP yaptı, onun için de bunlar çıkartılıyor, tepkilere göre dizayn edilecek” diye konuştu.

-“MAĞDURU DEĞİL, MİMARLARI”-


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat’ın millet egemenliğini savunanların kabul edemeyeceği bir müdahale olduğunu söyledi.

28 Şubat’ın uluslar arası odaklarla işbirliği yapan siyaset terzilerinin kurgusu olduğunu ifade eden Vural, “Siyaset terzilerinin taşeronluğunu üstlenerek dönüşüm yapanların hikayesini de anlatmak lazım. 28 Şubat mağduruyum diye ortaya çıkanların aslında 28 Şubat ürünü olduğunu bütün milletin öğrenmesi gerekir” diye konuştu.
Başbakan’ın “Yarasayı da bu millet başbakan yaptı” sözünü hatırlatan Vural, “Bunlar o dönemin mağduru değil, aslında o dönemin mimarlarıdır. 28 Şubat sonrasında yenilikçi diye adlandırılan AKP oluşumu Brütüs kompleksinin en bariz tezahürüdür” dedi.

-“SİYASET VAMPİRLİĞİ YAPILMAKTADIR”-

İmralı görüşmelerine değinen Vural, “Bugün artık kundaktaki bebeleri öldüren bebek katili, Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli insanlarımızı öldüren, çocukları, kadınları kahpece öldüren, kancıkça öldüren, kalleşçe vuran İmralı artık Başbakan’ın ve AKP’nin umudu haline dönüştürülmüştür. Maalesef Başbakan ve AKP, Öcalan’ın istek ve arzularını yerine getirmek için adeta seferber olmuşlardır. AKP’nin irade ve umudu Kandil’e bağlanmıştır. Dili ve söylemleri de kan diline teslim olmuştur. Bugün AKP, PKK ile birlikte kan dilinin çözümlerini, söylemlerini kullanmaktadır. Siyaset vampirliği yapılmaktadır.

Kan dökerek siyaset yapan vampirler bugün demokrasimizi, anayasamızı, millet egemenliğimizi, milli kimliğimizi teslim almak, devir teslim töreni yapmak için İmralı’da masa kurmuşlardır” diye konuştu.

-“İMRALI’DA TEHDİT EDİYOR, BAŞBAKAN DA AKP’DE TEHDİT EDİYOR”-

İmralı görüşmeleri tutanaklarına değinen Vural, “Gazetelerde çıkıyor, daha ne tutanaklar var, ıslak imzalılar var, bunu bilmiyor muyuz'” diyerek şöyle devam etti:

“İmralı’da tehdit ediyor, Başbakan da AKP’de tehdit ediyor. Türk milleti tehditle, şantajla egemenliğinin iradesi teslim alınmak isteniyor, böyle bir kahpe siyaset olur m? Böyle bir kalleş siyaset olur mu'”

-“BU AÇIKLAMALARIN DOĞRUDAN DOĞRUYA BAŞBAKAN’IN KENDİSİ VERDİRMİŞTİR”-

“Ve bütün bunlar Başbakan’ın özel temsilcilerinin nezaretinde konuşuluyor, söyleniyor ve bu açıklamaların doğrudan doğruya Başbakan’ın kendisi verdirmiştir” ifadesini kullanan Vural, şöyle dedi:

“Bunlar paslaşıyorlar. Bu paslaşmalardan sonra milletimizin kalesine gol atıyorlar. Erdoğan başkanlık müzakerelerini de Öcalan ile yapıyor. Kirli ve pis pazarlıklar. MİT, milli istihbarattan çıkmış KCK’nın istihbaratı örgütü haline gelmiş.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün maalesef başında bulunan zatın Öcalan’ın İmralı canisinin fikir ve düşünceleri işgal etmiştir. Onun ipiyle artık siyaset yapıyor. Onun projeleriyle siyaset yapıyor.”

-“ANLAŞMA YAPILDI, ONUN İÇİN DE BUNLAR ÇIKARTILIYOR, TEPKİLERE GÖRE DİZAYN EDİLECEK”-

“Ne için bunu çıkarıyorlar'” diye soran Vural, “Milletin bu konudaki tepkisini test etmek için, bu konularda anlaşma yapıldı. Bu utanç verici anlaşmayı, mütareke anlaşmasını AKP yaptı, sorun millette, onun için de bunlar çıkartılıyor, tepkilere göre dizayn edilecek. Neler söz verilmiş. Demek ki af ve siyasetin önü açılması AKP ile müzakere edilmiştir, taahhüt altına alınmıştır ve bu açıklamayla da devletin, yönetenlerin ortaya çıkmasını istediği bu açıklamayla da bu konuda toplumun direnci test ediliyor. Başkanlık sistemi görüşülmüş. ‘Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz’ diyor. Demek ki bunlar görüşülmüş, Tayyip-Öcalan ele ele, hep beraber başkanlığa, tablo bu” diye konuştu.

-“BU MASADA SİLAH BIRAKMA FALAN YOK, SİLAH TEHDİDİYLE ANAYASA YAPMAK VAR”-

“Öcalan-Erdoğan aynı dili kan dilini kullanıyorlar” iddiasında bulunan Vural, “Utanç verici bu görüşmeler ne hazindir ki bu masada silah bırakma falan yok, kimseyi kandırmasınlar, silah bırakmak yok, silah tehdidiyle anayasa yapmak var” dedi.

“İmralı canisi Kürtlerin temsilcisi konumuna düşürüldü” diyen Vural, “Bir siyasi parti gibi muhatap alınıyor, politik bir figür haline dönüştürülüyor” diye konuştu. Vural, şöyle devam etti:

“AKP Hükümeti İmralı canisinin politik bir lider hatta ve hatta AKP’nin eş başkanı sıfatına kadar yükseltmiştir.

28 Şubat ürünü olan partinin BOP projesi ekseninde Türkiye’yi nasıl dönüştürdüğünü, millilikten, muhafazakarlıktan, milliyetçilikten ne kadar uzak durduğunu bugün Öcalan’la PKK’yla girdiği kirli pis ittifaklar da ortaya koymaktadır. Bugün fiilen bu ifadelerle de aslında gizli imzalanmış bir protokolle Erdoğan ve Öcalan koalisyonu vardır, AKP ve BDP koalisyonu vardır. Bu koalisyon çözümü anayasayı vatandaşlık tanımımızı Türkiye’nin idare sistemini görüşmüşlerdir ve maalesef AKP bir mütareke imzalamıştır."

-“BU MİLLETİ BU PAZARLIKLAR SIRASINDA HAZMETTİRMEK İÇİN BUNLAR BİR ARAÇ OLARAK KULLANILIYOR”-


“Islak imzalı olanları var dediniz, biraz açabilir misiniz'” sorusuna Vural, “Vardır, vardır” dedi. Hükümetin bu tutanakları sızdırdığını iddia ettiniz, bu hükümetin kendi ayağına kurşun sıkması olmaz mı'” sorusuna da Vural, “Yooo, alıştırmak için Oslo’yu da bunlar açıkladılar. Bu gayet açık. Bu milleti bu pazarlıklar sırasında hazmettirmek için bunlar bir araç olarak kullanılıyor, açık. Recep Tayyip Erdoğan binmiş bir alamete milleti götürüyor kıyamete” dedi. (gercekgundem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası