Ege Postası
Geri

"Evlendirme programları izleyen ebeveyn, çocuğuna rol model olamaz"

Eğitimci yazar Sait Çamlıca, televizyon ekranında dizi ve evlendirme programı izleyen bir anne ve babanın, çocuğuna ders çalış deme hakkı olmadığını söyledi. Çamlıca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Manavgat Müftülüğü'nün...
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitimci yazar Sait Çamlıca, televizyon ekranında dizi ve evlendirme programı izleyen bir anne ve babanın, çocuğuna ders çalış deme hakkı olmadığını söyledi.

Çamlıca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Manavgat Müftülüğü'nün davetlisi olarak turizm şehrine geldi. Etkinlik kapsamında Çamlıca, Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda 'Düzenli Ders Çalışma' ile ilgili konferans verdi.

Anne ve babaların, çocuklarına ders çalışma alışkanlığı kazandırmada rol model olması gerektiğini belirten Çamlıca, gününü; evlendirme, vurdulu kırdılı film ve dizi izleyerek televizyon başında geçiren bir ebeveynin, çocuğuna, 'Git odana dersine çalış, gelirsem yanına gününü gösteririm' deme hakkı olmadığını kaydetti. Teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanmakla teknolojik aletlere teslim olma arasında ince bir çizgi olduğunun altını çizen Sait Çamlıca, gündüz okulda işlenen dersi akşam eve gelince tekrar etme alışkanlığı olmayan bir öğrencinin, derslerinde başarılı olma imkanı olmadığını iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Genel istatistiki rakamlara göre; dünyadaki insanların yüzde 95'inin normal zeka seviyesine sahip olduğu bilgisini veren Çamlıca, geriye kalan yüzde 5'in yüzde 2,5'uğunun ileri, yüzde 2,5'uğunun da geri zekalı olduğunu ifade etti. Çamlıca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir baba evine gelir gelmez terlik ve pijamasını giydikten sonra vaktini haber, dizi ve film izleyerek vaktini geçiriyorsa bu davranışıyla çocuğuna rol model olamaz. Yine aynı şekilde vaktinin büyük çoğunluğunu günlerde, kadın sohbetlerinde ve televizyon ekranı başında evlendirme programı izlemekle geçiren anne de rol model olamaz. Maalesef günümüzde yaşını başını almış büyükanne ve büyükbabalar da izdivaç programları izleyerek torunlarına kötü örnek oluyor."

Rotasız gemiye hiç bir rüzgarın yardım etmediği gibi düzenli ders çalışma alışkanlığı olmayan bir öğrenciye de hiç kimsenin yardım edemeyeceğini aktaran Çamlıca, günümüz çocuk ve gençlerini tehdit eden en önemli unsurların başında internet bağımlılığı, internette oyun, oyun bağımlılığı ve gereksiz bir şekilde vakitlerini sosyal paylaşım sitelerinde harcamaları olduğunu kaydetti.

"KURTLAR VADİSİ DİZİSİ ÖĞRENCİLERİ SALDIRGANLAŞTIRIYOR"

Emniyet Genel Müdürlülüğü'nün, okullardaki öğrenci kavgalarıyla ilgili yaptırdığı ankette öğrencilerin en fazla kavgayı cuma günleri yaptığını tespit ettiğini belirten Çamlıca, bunun sebebinin ise öğrencilerin perşembe günleri Kurtlar Vadisi dizisini izledikten sonra dizideki kişilerin rolleriyle özdeşim kurarak, dizinin etkisinde kalmayı, bir gün sonra arkadaşlarıyla kavga ederek gösterdiğini kaydetti.

Konferansın sonunda Çamlıca, öğrencilere kitaplarını imzaladı. Okul Müdürü Faruk Karcı, Çamlıca'ya plaket ve bir buket çiçek takdim etti. Konferansa; Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Okul Müdürü Faruk Karcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası