Ege Postası
Geri

'Fişleme' krizinde ikinci perde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koymaya hazırlandığı yeni personel takip sistemiyle ilgili kriz giderek artarken, belediyeden flaş bir hamle geldi. Kurumda örgütlü bulunan tüm memur ve işçi sendikalarının temsilcileri acil toplantıya çağrıldı. 'Fişleme' krizinde ikinci perde:
'Fişleme' krizinde ikinci perde
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ekim 2016 Salı 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan yeni uygulama sendikalar ve belediye yönetimi karşı karşıya getirdi. Personel arasında “Fişleme” tepkisi gören ve kriz yaratan yeni uygulamayla ilgili olarak sendikalar ve belediye arasında bir toplantı gerçekleşti.

Büyükşehir'de 'Fişleme' krizi

KART KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Yaşanan kriz üzerine sendika temsilcilerini sabah saatlerinde Çetin Emeç Salonu’nda toplantıya çağıran İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, çıkmaza yol açan sistemi masaya yatırdı. Belediye bünyesinde örgütlü bulunan memur ve işçi sendikalarının görüş ve önerilerini dinleyen belediye bürokratları, başlamadan krize yol açan söz konusu uygulamaya çare aradı. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi planlanan ve çalışanların işe giriş çıkışlarında kartlı geçiş ve parmak izi kontrolü gibi uygulamaları içeren yeni “Personel devam kontrol sistemi” adlı elektronik sistem hakkında sendikalara bilgi verildi.

BELEDİYE GERİ ADIM ATMADI

Toplantıya katılan sendika temsilcilerinin, yapılan zirvede uygulamanın anayasal haklara ve kanunlara aykırı olduğu, konuyla ilgili Danıştay’ın emsal kararları bulunduğu gibi gerekçeleri gündeme taşıdığı öğrenilirken, sendikalar uygulamadan vazgeçilmesi yönünde ortak talepte bulundu.

SENDİKALAR BELEDİYE ÖNÜNDE İŞ BIRAKACAK

Öte yandan, toplantıda uygulamayla ilgili herhangi bir uzlaşma sağlanamazken, sendikalar ortak bir basın açıklaması yapmak üzere saat 15:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak. Sendikaların toplantıda sunduğu karşıt görüşler ve iş bırakacakları yönünde yaptığı açıklama üzerine belediye bürokratlarının da gün içerisinde bir araya gelerek yeni bir değerlendirme zirvesi yapması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası