Ege Postası
Geri

'Foça Sokakta Platformu'ndan siyasi partilere demokrasi çağrısı

Foça’da faaliyet gösteren, içerisinde sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler bulunan ‘Foça Sokakta Platformu’ 2019 da gerçekleşecek olan yerel seçimler için siyasi partilerden çeşitli taleplerde bulundu. Platform, siyasi partilerin adaylarını belirlerken dikkat etmelerini istedikleri talepleri içeren bir metin yayınladı.
'Foça Sokakta Platformu'ndan siyasi partilere demokrasi çağrısı
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ekim 2018 Cuma 08:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin aday adayları yavaş yavaş netleşiyor. Adayların kimler olacağı ise henüz belirginlik kazanmış değil. Foça Sokakta Platformu siyasi partilere adaylarını belirlerken eğilim yoklaması veya önseçim yöntemine başvurmaları çağrısında bulundu. Kimin aday olacağını siyasi parti yönetimlerindense, Foçalıların belirlemesinin gerekliliğinin altı çizilen metinde “Maalesef, uzun bir süredir, yerel seçimlerde, Belediye Başkanlığına kimin aday olacağını siyasi partilerin genel merkezleri belirliyor. Biz Foçalılara bu konuda yapacak tek şey kalıyor: Kendi irademiz dışında belirlenmiş bu Belediye Başkanı adayına oy vermek. Kısacası, Belediye Başkanını ve Belediye Meclisi üyelerini biz Foçalı seçmenler seçmiyoruz. Siyasi parti genel merkezlerinin bize sormadan “seçtikleri” adaylara sadece oy vermekle yetinmek zorunda kalıyoruz” denilerek siyasi partilerin aday belirleme yöntemlerine eleştiri getiren platform, bu nedenle Belediye Başkanlarının onları seçen halka değil aday gösteren birimlere hizmet ettiğini vurguladı. Platform, daha etkili ve sonuç verici olması için Foça halkını bu çağrıya sahip çıkmaya davet etti.

‘ADAY ADLARINI DEĞİL NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI VE NASIL BİR FOÇA BELEDİYESİ İSTEDİĞİMİZİ KONUŞALIM’

Belediye Başkan aday adaylarının katılacağı özel bir açık hava forumu düzenleyerek bu forumda, aday adayları ve Belediye Meclisi’nden demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yerel yönetim konusunda hayata geçirilmesi beklenilen talepleri dile getirmek istediklerini belirten platform, aday adaylarının bu talepleri gerçekleştirmek yolunda, kamuoyu önünde kendilerini bağlayacak açıklamalarda bulunmalarını bekliyor. Foça Sokakta Platformu, o aday adayının Foçalıların tercih ettiği, desteklediği aday olacağını belirtti.

‘BARIŞ İÇİNDE BİRLİKTE YAŞAMI GÜÇLENDİRECEK BİR FOÇA BELEDİYESİ’

Belediye yönetim ve karar alma süreçlerinin şeffaflığının hayati önem taşıdığı belirtilen metinde, “Katılımcılığın, birlikte yaşamın, uzlaşmanın, demokrasi kültürünün gelişmesinin en etkili aracı Mahalle Meclisleri olabilir. İçinde muhtarların da yer alacağı Mahalle Meclislerinin derhal çalışır hale getirilmesini istiyoruz” ifadeleriyle yöntemler önerildi. Katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile yönetilmek istediklerini belirten Foça Sokakta Platformu ‘Tek Adam’ yönetimindense, çoğulcu demokrasi anlayışının benimsenmesini istiyor. Metinde “Foça’da demokrasiyi, özgürlükleri, barış içinde birlikte yaşamı güçlendirmek için çalışacak bir Foça Belediyesi!” ifadeleri yer aldı.

‘BÜTÜN FOÇALILARIN BELEDİYE BAŞKANI OLMALI’

Foça’nın tüm siyasi görüş ve inançların demokratik ve özgür biçimde varlığını sürdürebileceği bir kent olması yolunda aktif bir belediyecilik anlayışı beklediklerini belirten platform metinde şu ifadelere yer verdi, “Sadece adayı oldukları partinin değil, siyasi görüşü, etnik kimliği, cinsiyeti, cinsel yönelimi, vicdanî inancı ne olursa olsun bütün Foçalıların Belediye Başkanı olacağını; sahip olduğu yetkileri Foça’da demokrasinin, özgürlüklerin, barış içinde birlikte yaşamın güçlendirilmesi için kullanacağını ve bunu nasıl yapacağını açıklamasını istiyoruz; bu meseleyi seçim kampanyasının ana ekseni haline getirmesini bekliyoruz”.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası