Ege Postası
Geri

'Gavat'tan sonra şimdi de 'marjinal'

Dün yurttaşa 'gavat' diyen Vali Coş bugün de marjinal ilan etti
'Gavat'tan sonra şimdi de 'marjinal'
Haberler / Politika
11 Kasım 2013 Pazartesi 18:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADANA - Adana'da 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'la yaşanan gerginlikte gözaltına alınan 10 kişiden dokuzuna bin 692 lira para cezası kesildi. 10 kişiden 9'una ''Emre aykırı davranmaktan'', diğerine ise ''hakaret''ten işlem yapıldı.
Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ise Coş'u makamında ziyaret ederek, desteklerini iletti.
Coş, ziyarette yaptığı açıklamada, Atatürk ve cumhuriyetin 76 milyon vatandaşın ortak değeri olduğunu söyledi. Coş, kendisinin protesto edilmesine ilişkin şöyle konuştu:

TEHLİKELİ VE YAKIŞIKSIZ
Bu kişilerin marjinal bir grup olduğunu söyleyen Coş, Adanalıların bu tür yakışıksız, yersiz ve zamansız davranışları onaylamamasının en büyük tesellileri ve teminatları olduğunu kaydetti. Coş, kamuoyuna sağduyulu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bu tür ayrımcı, bölücü, şiddet ve küfür içeren yaklaşımları kınıyoruz" dedi. Atatürk'ün "Millete efendilik yoktur, bu millete hizmet eden onun efendisi olur" sözünü rehber edindiklerini dile getiren Coş, "Bu sözü rehber edinerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmak için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Tabi kimi vatandaşımız sessiz çoğunluk duasıyla destek olurken, coğrafyamızda sayısal bir ağırlığı olmayan marjinal bazı gruplar da değişik amaçlar peşinde. Onların bu amaçlarını da belki saygıyla karşılamak mümkün ancak milli günlerimizi, değerlerimizi istismar ederek, o günleri zehir etmeye, o günleri toplumda bir ayrışmaya yol açacak şekle büründürmeye çalışmak son derece tehlikeli ve yakışıksızdır" diye konuştu.

ADAYLIK DÜŞÜNCEM OLMADI
Hiçbir zaman kişisel reklama girmediğine işaret eden Coş, "Bazı yerlerde zaman zaman gündeme getiriliyor adaylık konusu. Herhangi bir siyaset merakım veya herhangi bir seçimde adaylık için bir düşüncem olmadı. Bu tür söylemleri çıkaranlar tamamen diğer konularda olduğu gibi görüş almadan, haber öznesinin bilgisine ve görüşüne müracaat etmeden masa başında uydurup uydurup herkes yazıyor. Bu tür basın meslek ilkelerine uymadan haber yapanları da kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Memuriyet hayatı boyunca işini yasaların öngördüğü şekilde yapmaya çalıştığını, bununla iftihar ettiğini vurgulayan Coş, ellerinden geldiği kadar halka hizmeti Hakka hizmet anlayışıyla yürütmeye çalışarak, millete hizmet etmenin şerefine nail olmaya çalıştıklarını belirtti.

Olaylar sırasında arbede çıkaran grup tarafından darp edildiği iddia edilen kişiler de Vali Coş'u ziyaret etti.
Coş'u ziyaret edenlerden Mahmut Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, her vatandaş gibi kendisinin de Atatürk Parkı'na gittiğini, bazı kişilerin çeşitli sloganlar atarak Vali ve Başbakana küfür ettiğini anlatarak, "Ben ve arkadaşlarım gruptakileri küfür etmemeleri konusunda uyardık ama linç girişimine maruz kaldık. Valimiz de bizim bu durumumuzu görünce aracından inerek bizi o grubun içerisinden çıkarmak için çaba sarf etti. Adana hiçbir zaman 50-100 kişilik bir grubun şehri olmamıştır. Bu bayrak herkesin bayrağıdır" dedi . (Gercekgündem)
.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası