Ege Postası
Geri

'Gayrimenkul en güvenli liman'

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurul Başkanı Mesut Güleroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasaların kısa sürede toparlanarak normale döndüğünü, yatırımcı için en güvenli limanın gayrimenkul olduğunu söyledi.
'Gayrimenkul en güvenli liman'
Haberler / Ekonomi
4 Ağustos 2016 Perşembe 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, darbe girişimi sonrasında İzmir’deki emlak sektörünü deerlendirdi. Kanlı darbe girişiminin ekonomide kaos yaratamadığını belirten Güleroğlu, “Darbe girişimin ardından ülkeye destek vermek için vatandaşlar, ellerinde dövizleri bozdurarak Türk lirasına yatırdı. Bu yatırım da gayrimenkule yöneldiö diye konuştu. Gayrimenkul yatırımının her zaman para kazandırdığının altını çizen Güleroğlu, 15 Temmuz öncesinde durgunluk yaşandığını hatırlatarak, “15 Temmuz Cuma günü darbe girişiminden sonraki pazartesi günü hemen kendini topladı. Son bir haftada gayrimenkul yönünde alım hareketliliği tekrar başladı. Çünkü insanlar gayrimenkulü güvenli liman olarak görüyor" dedi.

YASTIK ALTI BİRİKİM EVE GİTTİ
Darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcının kaçacağı endişesi yaşandığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla sektörde güvenin hakim olduğunu aktaran Güleroğlu, “Piyasalarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. İnsanlar darbe girişimi ardından banka ya da yastık altındaki paralarını saklamak yerine yatırıma döndürdü. Bunun en büyük sebebi vatandaşlar paralarının garanti bir yatırıma dönmesini istiyor. Vatandaşların emlak yatırımına yönelmesi piyasalarda hareketlilik olmasını sağladı. Bu çok sevindirici bir durum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası