Ege Postası
Geri

'Gezi Park eylemleri turizme zarar veriyor, bir an önce son bulmalı'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Türk turizminin imajına zarar veren Gezi Park'ı eylemlerinin bir an öce son bulması gerektiğini bildirdi. Aktif turizm sezonunun başladığı...
'Gezi Park eylemleri turizme zarar veriyor, bir an önce son bulmalı'
Haberler / Ekonomi
8 Haziran 2013 Cumartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Türk turizminin imajına zarar veren Gezi Park'ı eylemlerinin bir an öce son bulması gerektiğini bildirdi. Aktif turizm sezonunun başladığı bir dönemde Gezi Park'ı eylemlerindeki görüntülerin Avrupa, İskandinav ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Rusya'dan gelen turistleri tedirgin ettiğini belirten Özden, herkesin sağduyulu davranarak Türk turizminin daha fazla darbe almasının önüne geçmek için eylemlerin bir an önce son bulması gerektiğini kaydetti.

İstanbul Gezi Park'ı eylemleriyle ilgili açıklama yapan Ahmet Özden, eylemlerde yaşanan görüntülerin dünya medyasında geniş yer almasının turizm sektörü için endişe verici olduğunu söyledi.

Turizmcilerin her sezon başında bir olayla irkilmeye alıştığını belirten Özden, "Türk turizminin selameti için Gezi Park'ı eylemleri bir an önce son bulmalı. Turistler, tatil yapmada güvenilir olan ülkeleri tercih eder. Turizmde güven kadar ekonomik istikrar da çok önemli. Turizm sektöründe binlerce kişi ekmek yiyor. Bu insanlar evlerine ekmek götürüyor. Dünya iletişim çağı, İstanbul'da ve Antalya'da olan bir olay Berkin'de, Oslo'da, Moskova'da Paris'te, Londra'da, New York'ta, Amsterdam'da, Brüksel'de Prag'ta, Helsinki'de, Kopenhag Viyana, Lüksemburg ve Roma'da kısa sürede duyulabiliyor. Onu için herkes sağduyulu davranarak Gezi Park'ı eylemlerine son verilmeli. Bölge destinasyonumuzda rezervasyon iptali olmadı. Eylemler sürerse yeni rezervasyonlarda sıkıntı olabilir. Onun için hiç kimsenin Türkiye'nin dış dünyada imajını zedeleyecek davranışlardan kaçınması gerekiyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası