Ege Postası
Geri

'Gıdanın sultanları', öğrenci ve velileri bilinçlendiriyor

EGE Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, AB Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hibe almaya hak kazandıkları 'Gıdanın Sultanları' projesini hayata geçirdi. Gıdanın Sultanları grubu, Aydın’ın Didim İlçesi’nde Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu’nda 1538 öğrenci üzerinde tarama çalışması yaptı. 154 öğrenci obez çıkarken, ilkokul öğrencilerinin tamamına sağlıklı beslenme programı ve veli bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı.
'Gıdanın sultanları', öğrenci ve velileri bilinçlendiriyor
Haberler / Ege
20 Şubat 2013 Çarşamba 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın - Öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapılan tarama çalışmasına Gıdanın Sultanları’nın yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Okul Müdürü Yaşar Yıldırım, Okul Müdür Baş Yardımcısı İbrahim Ata ve projeye destek veren sınıf öğretmenleri katıldı. Öğrencilerin boy kitle endeksleri alındı ve bin 538 öğrenci arasından obez olan 154’ü sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Temsilcisi Özge Ata, "Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama ile ilgili afiş ve dövizler okulun koridorlarına asıldı. Obezite, süt ve hareketli yaşama ile ilgili küçük çıkartmalar öğrencilerin çantalarına yapıştırıldı. Sağlık Bakanlığı Uzmanları tarafından hazırlanan beslenme listeleri tüm öğrencilerimize dağıtıldı. Velilere, sağlıklı beslenme önerileri içeren mektuplar gönderildi. Sosyal paylaşım sitelerinde projeye gerekli destek için imza kampanyası başlatıldı. Duyarlı vatandaşlardan promosyon konusunda yardımlar alındı" dedi.


Projenin devam edeceğini belirten Ata, "Üniversitemizin katkılarıyla 200 öğrencimize ücretsiz olarak diş bakımı ve muayenesi yaptıracağız. Ayrıca tüm öğrencilerimize ücretsiz diş fırçası ve diş macunu dağıtacağız. Sağlıklı yürüyüşler yapacağız. Her ay meyve suyu ve kek dağıtacağız. Obezite ve kalp sağlığı ile ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Kardiyoloji uzmanı getireceğiz. Beslenme konusunda üniversite hocalarımızın katkılarıyla öğrenci ve velilere yönelik seminer çalışmaları düzenleyeceğiz ve anket çalışmaları yapacağız" diye konuştu.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası