Ege Postası
Geri

'Hepimizin derneği, Çağdaş İzmir Derneği'

Daha bir yılını doldurmayan, çiçeği burnunda, Çağdaş İzmir Derneği temel amacı olan toplum ve kamu yararına faaliyetler düzenleyerek, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı büyüterek, İzmir halkını daha güzel ve yaşanılası bir İzmir'e kavuşturmaya devam ediyor.
'Hepimizin derneği, Çağdaş İzmir Derneği'
Haberler / İzmir
12 Temmuz 2024 Cuma 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çağdaş İzmir Derneği; ATATÜRK ve CUMHURİYET değerlerine yürekten bağlı, toplum ve kamu yararına hizmet ve işler üretmek, birlik ve beraberlik içerisinde faaliyetlerde bulunmak, yardıma muhtaç, öksüz, yetim, kimsesiz ihtiyaçlı, öğrenim gören tüm öğrencilere burs, yardım, eğitim sağlamak, sağlanmasına aracılık etmek, bakıma muhtaç, yatalak, geliri olmayan, kimsesizlere, evsizlere destek olmak, destek olunmasına aracılık etmek, sanat faaliyetleri planlamak, sanat ve sanatçıya destek olmak, destek olunmasına aracılık etmek, ödüllü yarışma ortamları sağlamak; Fikir ve düşünce platformaları oluşturularak, yarışmalar ile toplum yararına olan fikir ve düşünceleri ödüllendirmek, hayata geçirilmesi adına destek olmak destek olunmasına aracılık etmek, ihtiyaç duyulması halinde her tür organizasyon, toplantı, seminer oluşturmak oluşturulmasına aracılık etmek, öğrenim gören öğrencilere ÜCRETSİZ kurs, eğitim, seminer toplantılar organize etmek, kişisel gelişim kursları (Saz, Gitar, Piyano, Keman, konuşma, beden dili vb. türü) organize etmek, organize edilmesine aracılık etmek, bağımlılıklardan kurtulmak için her türden eğitim, seminer, toplantı organize etmek edilmesine aracılık etmek, gelen talepler doğrultusunda ve ani gelişen (Deprem, Sel, Yangın Doğal Afet vb.) her türden durumlarda kamu ve özel yardımlaşmalara destek olmak, olunmasına aracılık etmek için kurulmuştur. 

Derneğe; ‘’Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan, Cumhuriyet değerlerine ve ATATÜRK ilkelerine yürekten bağlı, “Ne Mutlu TÜRKÜM” diyen, diyebilen herkes üye olabilir.

Derneğin tüzüğünde üyelik aidatı 1TL olup, üyelerden üyelik aidatı da dahil hiçbir ücret alınmamakta.  

Çağdaş İzmir Derneği çatısı altında hiçbir kişisel çıkar, menfaat gözetilmemekte, hiçbir siyasi görüş ve düşünceye hizmet edilmemekte, kişilerin unvanı ve maddi durumuna göre değil, toplum ve kamu yararına iş ve işlemler yapılmakta.

Bazı faaliyetleri; 23 Nisan 2024 tarihinde Dokuz Eylül Hastanesi Onkoloji servisinde tedavi gören 18 çocuğun, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak hediye takdimi, Anneler Günü’nde Narlıdere Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri olan annelerin anneler gününü kutlama ve hediye takdimi, yine Narlıdere Zübeyde Hanım huzurevi sakinleri babalar için de pasta yaptırarak babalar gününü kutlama. Çocuk Esirgeme kurumunda öğrenim gören 70 çocuğun günü birlik Çeşme’de denize götürülmesi, yemek ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması vb. etkinlikler düzenlemiştir.

Ağustos ayı içerisinde de ihtiyaç sahibi, 100 çocuğu ücretsiz sünnet ettirerek, kılık kıyafet ve düğünlerini yapmayı planlıyorlar. Ayrıca 13 Eylül 2024 günü SMA hastası Çağla için Balçova Belediye Başkanlığı ile birlikte konser etkinliği düzenlenecek. Bu etkinliğe yerel sanatçılarımız Burak ATASOY, Devrim SEYREK, İbrahim KASIMOĞLU, Ömer KÖROĞLU, Tuğba SAYMAZ, Haluk ELVAN, Süha destek verecek.  Dernek bu konserde Çağla için 50.000 bilet satmayı hedefliyor. 

Dernek yönetimi fikirler üreterek, yardım ve dayanışma projeleri hazırlamakta ve derneğin içerindeki iş insanları kaynak sağlamakta, dolayısıyla derneğe para girişi ve çıkışı olmadan doğrudan ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılmakta. Ancak bu kadar büyük bir yük, sadece yönetimin üstüne bırakılmamalı. İzmir’de yaşayan, İzmir’i çok seven, İzmir ve İzmirliler için benim de bir faydam olsun diyen herkesi Çağdaş İzmir Derneği’ne üye olmalı ve omuz vermeli.

Not: Dernek Başkanı Ahmet Özpelit Cep: 90 507 227 58 85

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası