Ege Postası
Geri

'İzmir atağa kalkacak'

ESBAŞ Yürütme Kurulu başkanı Faruk Güler, İzmir için yapılan yatırımların önemine dikkat çekerken, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir milletvekili olması da İzmir'in hızlı kalkınma modeli için bir itici güç olacaktır" dedi.
'İzmir atağa kalkacak'
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2016 Cuma 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in, turizm, liman kenti olma, ticaret ve sanayi temel hedefleri doğrultusunda giderek "Projeler Kenti"ne dönüştüğünü belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı, MOPSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, "İzmir'in ulaşım ağına İstanbul Otoyolu'nun eklenmesi ve kentin Ege Bölgesi içlerine doğru demiryolu ve karayolu olanaklarının gelişmesi yanı sıra konteyner ve turizm limanları yatırımları, havaalanının Aktarma Merkezi (HUB) olarak düzenlenmesi ile birlikte büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi.

Yeni kent merkezi ile birlikte şehrin dört yanında sürdürülen inşaat projelerinin kentin yatırım olanaklarını sürükleyici bir rol oynadığını kaydeden Dr. Faruk Güler, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir milletvekili olması da İzmir'in hızlı kalkınma modeli için bir itici güç olacaktır. Kentin tüm dinamiklerinin gelecek planlarını hızlı bir şekilde revize etmeleri hatta gözden geçirerek hedef büyütmeleri gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştu.

İzmir'in hızlı kalkınma modelinde, kentin değerlerinin korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Güler, sözlerine şöyle devam etti: 

"Altyapı yatırımlarının büyüme hızı ile eşdeğerli olması, kentin aldığı göçün de nitelikli bir yapıya dönüşmesi için planlamalar yapılmalıdır. İzmir'in çevre ilçelerinin de bir yatırım planlaması içine alınması doğru bir hamle olacaktır."

ESBAŞ VE MOPSAN'DA GELİŞMELER VAR
Ege Bölgesi'nin ve İzmir'in en değerli yatırım alanlarından biri olan Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesine yönelik çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekleyen Dr. Faruk Güler; "Ekonomi Bakanı'mız Sayın Nihat Zeybekci'nin himayelerinde geçtiğimiz yıl imzalamış olduğumuz Ege Serbest Bölgesi'nin büyüme ve genişlemesine yönelik ön protokol anlaşmasından bu yana konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomi Bakanlığı'mızın değerli bürokratlarının yönlendirmeleri ile çalışmaları son haline getirdik. Kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz" dedi. 

MOPSAN'ın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Güler, "İnşaat alanındaki projemiz Karşıyaka 360'da İzmirlilerin tercihi olan 'Kalite Anlayışını' ön planda tutuyoruz. İnce işlerine başladığımız projeyi 30 Kasım 2016'da tamamlayacağız. Yüksek Vadi Evleri alanında yeni proje çalışmalarına da başladık. Kaliteli konut talebinin yükseldiğini görüyor ve projelerimizin daha çok yeşil alana, daha kaliteli sosyal yaşam alanlarına sahip olması için çalışıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası