Ege Postası
Geri

Zeytindostu, tadım uzmanı yetiştirecek

Zeytindostu Derneği, yetkin tadım uzmanları yetiştirmek amacıyla 3. Ulusal Zeytinyağı Tadım Eğitimi düzenleyecek. 2 Haziran'da Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek eğitimi Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından akredite edilen Türk ve İtalyan uzmanlar verecek.
Zeytindostu, tadım uzmanı yetiştirecek
Haberler / Ekonomi
1 Haziran 2016 Çarşamba 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bugüne kadar 70'in üzerinde tadım eğitimi gerçekleştiren Zeytindostu Derneği, bu kez tadım uzmanları ve panelistleri yetiştirmek üzere 3. Ulusal Zeytinyağı Tadım Panelisti Eğitimi düzenliyor. Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'ne (IOC) akredite, Organizzazione Nazionale Assaggıatori Olio Di Oliva (ONAOO) ile Zeytindostu Derneği'nden İtalyan ve Türk uzmanların, Muğla Belediyesi ve Çine Gelişim Vakfı sponsorluğunda vereceği eğitim, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde 2-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 5 Haziran Pazar günüyse teknik gezi ve sertifika töreni düzenlenecek. 

Zeytinyağının fiziksel ve duyusal özellikleri, marka değeri, zeytinyağı tadım teknikleri, bahçeden sofraya zeytinyağının etkileşimi, duyusal analizde negatif ve pozitif özellikler gibi pek çok konunun uygulamalı olarak anlatılacağı eğitimde zeytinyağı tadımı da yer alacak. Tadım panelisti eğitimi, İtalyan tadım uzmanları Mauro Amelio ve Emmanouil Salivaras ile Zeytindostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Birsen Pehlivan, panelistler Dr. Dilşen Oktay ve Müge Nebioğlu tarafından verilecek.



ZEYTİNYAĞI KALİTE ORDUSU
Zeytinyağı tadım panelisti eğitiminin önemine dikkat çeken Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, dernek olarak bugüne kadar 2 binden fazla kişiye tadım eğitimi verdiklerini kaydetti. Tadım panelisti eğitiminin, zeytinyağında kalite bilincinin tabana yayılmasında etkili olduğunu kaydeden Tatlı, "Bu zamana kadar 70'in üzerinde tadım eğitimi yaptık. 2-5 Haziran'da Muğla'da gerçekleştireceğimiz panelist eğitimi olarak, uzman yetiştirme eğitimlerimizin üçüncüsü olacak. İlki 2007, ikincisi 2008 yıllarında yapıldı. Bugüne kadar derneğimizin tadım ve tadım uzmanı yetiştirme eğitimlerine 2 binin üzerinde kişi katıldı. Şuan tadım uzmanı olarak eğitim veren eğitmenlerimiz de önceki eğitimlerde sertifikalarını almışlardı. Eğitim ONAOO ve Türk uzmanlar tarafından veriliyor. Dolayısıyla katılımcılar Türkiye'deki neredeyse en yetkin uzmanlardan zeytinyağını uygulamalı olarak dinlemiş ve öğrenmiş olacaklar" diye konuştu.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş da ulusal tadım panelisti eğitiminin Muğla'da gerçekleştirilmesinin, bölgenin zeytinciliği için bir fırsat olduğunu söyledi. Totoş, zeytinciliğiyle yükseliş eğiliminde olan Muğla'nın, zeytinyağı tadımına ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası