Ege Postası
Geri

'İzmir'i Türkiye'nin 1 numarası yapacağız'

Uşak çevreyolunun temelini atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmirlilere seslenirken, "Efelik, efeler diyarı İzmir'de; hizmet bizde kalsın. Zamanı gelince İzmir'de de birçok şey söyleyeceğiz" dedi
'İzmir'i Türkiye'nin 1 numarası yapacağız'
Haberler / Politika
6 Aralık 2013 Cuma 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UŞAK -  Önümüzdeki günlerde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uşak'ta 30 kilometrelik çevreyolu projesinin temelini atarken, İzmirlilere seslendi. Bakan Yıldırım, "Efeler diyarında efelik İzmir'de; hizmet bizde kalsın" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Bakan Yıldırım, "Ege'yi, İzmir'i Türkiye'nin bir numarası yapacağız. Yerel seçimlerde İzmir'de birçok şey söyleyeceğiz" sözleriyle de göreve talip olduğunun sinyalini verdi.

Validen bilgilendirme
Bakan Binali Yıldırım, ilk olarak Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret edip brifing aldı. Çevreyolunun temel atma töreni için Ulubey yolu üzerinde kurulan şantiyeye geçen Bakan Yıldırım'a AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve partililer, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve çevreyolunun yapımını üstlenen Doğusan İnşaat firması yetkilileri katıldı.

25 bin araç geçiyor
Uşak'ın çevre yoluna ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, İzmir-Ankara yolundan günde ortalama 25 bin aracın geçtiğini kaydetti. Trafiği rahatlatmak için Uşak çevreyolu projesinin başlatıldığını ifade eden Yıldırım, "30 kilometre uzunluğundaki çevreyolu projemiz 88 milyon TL'ye mal olacak. 5 Mayıs 2015'te açacağız. 11 yıldır ülkenin her köşesinde yollar yapıyoruz. 80 yılda yapılan sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol. 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik, yolları böldük hayatları birleştirdik" diye konuştu.

İzmir'de sözüm olacak
Uşak ile İzmir'i ekonomik ve kültürel anlamda yakınlaştıracaklarını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ege'yi, İzmir'i, Türkiye'nin bir numarası yapacağız. Sizinle konuşmak istediğimiz çok şey var ancak sesim buna izin vermiyor. Biraz rahatsızım ancak sesin önemi yok, önemli olan icraattır, icraat da burada. Önümüzde seçim var. Zamanı gelince İzmir'de de birçok şey söyleyeceğiz. 30 mart seçimleri, Türkiye'nin yerel kalkınma hamlesinin yeni bir başlangıcıdır. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hızlı tren geliyor
Bakanı Yıldırım, öğretmenevinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İzmirlilerin kendisini çok sevdiğini ve Uşak'ta da yalnız bırakmadığını hatırlatması üzerine Yıldırım, "İzmirlilere gerektiği zaman, gerektiği mesajı veririz" cevabını verdi.
İzmir-Ankara hızlı tren projesinin hızla devam ettiğini ve söz konusu hattın hizmete girmesinin ardından vatandaşların uçak yolculuğunu tercih etmeyeceğini kaydeden Yıldırım, mevcut tren yolu hattının da yük taşımacılığında kullanılacağını kaydetti. Havayolu taşımacılığının ticari bir iş olduğunu, atıl durumda bulunan Uşak Havaalanı'nın kendileri döneminde aktif hale getirildiğini kaydeden Yıldırım, "Uşak'tan bir süre tarifeli sefer de yapıldı. Buna müdahale edemeyiz. Büyük bir ihtiyacı gideren Zafer Havalimanı Uşak'a 40 dakika mesafede" dedi.
Bakan Yıldırım'ın, AK Parti binasında partililerle görüşmesi sırasında THY yetkilileriyle yaptığı telefon konuşmasının ardından, iki hafta sonra Uşak Havaalanından tarifeli seferlerin başlayacağını açıkladığı öğrenildi.(Yeniasır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası