Ege Postası
Geri

“ İzmir için ne yaptınız'”

Demokrat Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Varol rakiplerine “ İzmir için ne yaptınız'” diye sordu..
“ İzmir için ne yaptınız'”
Haberler / Genel
24 Şubat 2014 Pazartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“İzmir’e gerçek bir Demokrat Parti’den, gerçek bir demokrat belediye başkanı lazım” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Varol, EXPO için harcanan paraların unutulmadığını hatırlatarak, “Paris turistik gezilerine harcanan paraların nereye harcandığı zamanı ve zemini geldiğinde ortaya çıkartılacaktır” diye konuştu..
       
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Varol yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
 
“ İzmir’in Demokrat bir şehir olduğunu ispat etmek için aday oldum. İzmir’in Demokrat olduğundan şüphem yok ama biz Cumhuriyet’in partisiyiz.. O nedenle artık İzmir’e demokratlığı ispat edilmiş, gerçek bir Demokrat Parti’den, gerçek Demokrat bir yönetici lazım..
Rakiplerim olan Aziz Kocaoğlu ve Binali Yıldırım için Demokrat demek mümkün değil.. Sayın Binali Yıldırım’ın  İzmir’le bir alakası yok. Biraz Demokrat olsaydı gider kendi memleketinden belediye başkan adayı olurdu..İzmir’e demokrat nasıl olunuru ve demokratlığı öğrenmeye gelmiş...
 
“ İzmir için ne yaptınız'”
 
Tüm adaylara, “İzmir için ne yaptınız'” diye sormak istiyorum.. Bugüne kadar akşam yatarken “ İzmir için bugün ne yaptım'” diye hiç düşündünüz mü'.. Sen ki bu iktidar da en uzun süre bakanlık yapan birisin.. Ve şimdi  belediye başkanlığına talip oluyorsun. Adama dönüp “sen İzmir ne için yaptın'” diye sormazlar m? İzmirliler sorar.. Hangi yatırımı gerçekleştirdi? Vaadlerden başka bir şey ortada yok. Peki hangi yüzle gelip buradan aday oluyorsun'
 
Ben, İzmir Gültepe’de gecekondularda büyüdüm. İzmir’i karış-karış bilirim.. Bilinçli bir İzmir vatandaşı olmaya çalıştım. Pek çok sivil toplum örgütünde görev yaptım. Uzun yıllar Göztepe spor kulübünün As Başkanlığını yaptım, futbol şube sorumlusu oldum..
 
Göztepe Nostaljisi..
Göztepe..İzmir’li olup da Göztepeli olmamak mümkün değildir. Çocukluğumuzda efsane bir Göztepe vardı.. Avrupa arenasında İzmir’i en yüksek seviyede temsil etti.. Yanlış yönetimler, yanlış şirketleşme kararları aldıktan sonra Göztepe, halktan aldığı gücünü kaybetti. Göztepe, aslında sokak takımı, halk takımıydı. O özelliğini kaybedince küme düşmeye başladı..
 
“ Bu adamı seçtiğimize pişman olduk’
dedirtmeyeceğim..”

 
İzmir’de her nerede taş üstünde, taş varsa orada mutlaka bizim ve partimizin harcımız vardır. İzmir halkı yeniden, alt yapı projeleri, üreten ve ürettiği projeleri hayata geçiren demokrat belediyecilik anlayışı ile tanışacaktır..  
İzmir için Demokrasi adına elimizi taşın altına koyduk.. Hiçbir menfaat beklemedim, bugüne kadar siyasi anlamda hiçbir yere aday olmadım. İlk defa ve parti görev verdiği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum..
İzmir de görev verilirse belediyede, hiçbir şaibeye izin vermeyeceğim.. Bu, ‘ne kadar kötü bir yapılaşma’, ‘Bu adamı seçtiğimize pişman olduk’ dedirtmeyeceğim..
İzmir’de yapılacak çok şey var. Çünkü, çok ihmal edildi..Benim İzmir’e hizmet eden belediye başkan adayları arasında favori başkanım Osman Kibar’dır. Allah rahmet eylesin. Bir insanın lakabı asfalt olunca İzmir’e ne kadar hizmet ettiğini siz düşünün. Rahmetli Osman Kibar’ın asfaltındaki izinde yürüyeceğim..
 
“Expo Bilmecesi”
 
Bütün Türkiye illerinde aday gösterdik. AKP'nin İzmir'de tabanı yok. Geçmişte AKP diye bir parti yoktu gelecekte de olmayacak. İzmir söylendiği gibi CHP'nin kalesi değil asıl bizim kalemiz. Kalemize yeniden bayrağı dikmek için yola çıktık.
Expo’nun kaybedilmesinde, başta Hükümet olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası’nın payı var.. Süreç doğru yönetilebilseydi ve İzmirlilerin eline bırakılsaydı, EXPO’yu aşmak baştan çok kolaydı.. EXPO’da Uluslarası İzmir Fuarı gibi Türkiye’ye taşınırdı.. İki ayrı tanıtım için EXPO adaylığı için harcanan parayı, İzmir için harcasalardı bugün bir İzmir daha yaratılırdı.. Paris turistik gezilerine harcanan paraların unutulduğunu sanmasınlar.. Zamanı ve zemini geldiğinde her şey ortaya çıkartılacaktır”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası