Ege Postası
Geri

Engin: Hezeyan içerisindeler

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kendisi sürekli eleştiren CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Aytun Çıray, Erdal Aksünger ve Mehmet Ali Susam’a sert çıkarak, “Sürekli bir eleştiri içerisindeler. Biz alıştık artık. Her icraatta, eşikte hakaret edici, küçümseyici, eleştirici tavırları partililikle bağdaştırmıyorum. Hezeyan içerisindeler” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kendisi sürekli eleştiren CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Aytun Çıray, Erdal Aksünger ve Mehmet Ali Susam’a sert çıkarak, “Sürekli bir eleştiri içerisindeler. Biz alıştık artık. Her icraatta, eşikte hakaret edici, küçümseyici, eleştirici tavırları partililikle bağdaştırmıyorum. Hezeyan içerisindeler” dedi.
Engin: Hezeyan içerisindeler
Haberler / Genel
22 Şubat 2014 Cumartesi 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, çok sayıda partilinin meclis üyesi aday listesine yer alması, bazı milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirileri, AK Parti’nin durumu ve DSP’ye geçen CHP’lilerl ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

DİKKAT ETMEDİLER AMA
“Arkadaşlar akraba konusuna listelerde dikkat etmediler” diyen Engin, “Yılların alışkanlığı var. Yıllardır mücadele eden insanlar ailesini, yakını listeye yazdırıyordu. Geçmişten beri bu böyleydi. Toplum ve demokrasi sürekli gelişiyor. Aslında herkes buna göre davranması gerekiyor. Siyasetçilere bu anlamda baskı altına alınması olumlu ancak linç kampanyasını da doğru bulmuyorum. Sanki eskiden hiç yapılmamış, sanki değer partiler yapmıyormuş gibi davranılıyor. Bu yanlış bir şey. Arkadaşlarımız bu kadar tepki alacağını düşünmemişti. Olmasa daha iyi olurdu” dedi.

MİLLETVEKİLERİNE ÇOK SERT ELEŞTİRİ
Engin, belediye başkan ve meclis üye aday listelerinde kendilerine danışılmamasını sert sözlerle eleştiren CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Aytun Çıray, Erdal Aksünger ve Mehmet Ali Susam’a tepki göstererek, “Altı ilçemizde bir küçük grupçuk değil örgütümüzün katılıyla meclis üyelerinin listeleri yarısı belirlendi. Büyükşehir belediye başkanımızın önerileri oldu. Genel merkezdeki üst düzey yöneticilerinin, ilçe başkanlarının önerileri oldu. Olan arkadaşlarımızın ahlaki bir sorunu yok. Diğer partilerde görev alıp bu dönemde CHP’ye güç vermek isteyen isimler listede yer aldı. Her fırsatta parti yöneticilerini suçlamayı doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımız bunu sürekli yapıyor. Biz alıştık artık. Her icraatta, eşikte hakaret edici, küçümseyici, eleştirici şeyleri partililikle bağdaştırmıyorum. CHP’lilik böyle bir şey değil. Bu kendi sorunları. Bir hezeyan içerisindeler” dedi
.

UYUMLU MECLİSLER OLACAK
Engin, değerlendirilmesi gereken birçok partilinin dışarıda kaldığını ve bu konuyla ilgili büyük bir içerisinde olduğunu belirten Engin, “Ama bu bir denge, ihtiyaçtı. Eğilim yoklaması yapılması elimizi zayıflattı ama bu örgütün de hakkıydı. Hem belediyede çalışmak hem de belediyeyi idare etmek kabul edilemezdi. Gençlik ve kadın kollarındaki isimleri değerlendirmeye çalıştık. Birçok kadın kolu başkanımız ve üyeleri listelerde var. Duygusal değerlendirmeler yapılıyor. Gerçekçi değerlendirmeleri 30 Mart’ta göreceğiz. Uyumlu meclislere dikkat ettik. Birçok mecliste tartışma vardı. Büyükşehir meclisinde devam sorunu vardı. Grup toplantılarında katılım yüzde 30-40’tı. Yeni meclisler daha dinamik, heyecanlı ve uyumlu olacak”

HAYAL GÖRÜYORLAR
AKP’nin aday belirleme sürecinde CHP’de kavga beklediğini ve stratejisini bunun üzerine kurduğunu öne süren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “AKP bizde tartışma yaşanmasını bekliyordu. Stratejini bunun üzerine kurdular. Ama yaşanan tartışmaların partimizin oyunu etkilemeyeceğinden eminim. Bireysel tepkilerin toplum tarafından doğru bulunmadığı ben görüyorum. AKP bu lamda hayal dünyasına düşmesin. İzmir’de yüzde 60-65 oy alacağız” dedi.

DSP’YE GEÇSEM AİLEM BANA OY VERMEZDİ
Engin, CHP’den aday gösterilmeyen partililerin DSP’ye geçişlerinin oyları bölmeyeceğini savunarak, “Bu durum oyumuzu bölmez. Ben de Karşıyaka’dan DSP ya da bağımsız aday olsaydım kayınvalidem, annem, kardeşlerim bana oy vermezdi. Böyle bir şey yok. Bir belediye başkanı olmadı diye başka yere gitmeleri doğru değil. İki kadın başkan adayımız var. Gençler var.  Aday adayları toplantılarda namus şeref sözü veriyordu ‘hangi arkadaşımız aday gösterilirse arkasında duracağız’ diye. Ben bunun dışında davrananları topluma havale ediyorum” dedi.

ASLAN ÜÇ AYLIK PARTİLİ
CHP’den Büyükşehir aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen ve daha sonrasında DSP’den Bayraklı belediye başkan adayı olan Hüseyin Aslan’ın durumunu da değerlendiren CHP’li Engin, “Hüseyin Aslan zaten üç aylık partiliydi. Kendisi örgütten biri olarak göremiyorum. Bir sonuç alamaz. Başarılar diliyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası