Ege Postası
Geri

Kocaoğlu Bayındır ve Torbalı'dan seslendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Partili adaylardan Binali Yıldırım ve İlknur Denizli’nin son dönemdeki çıkışlarına sert yanıt verdi.
Kocaoğlu Bayındır ve Torbalı'dan seslendi!
Haberler / Genel
20 Şubat 2014 Perşembe 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, Alevi ve Bektaşi Derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda partili ve Torbalı halkı katılım gösterdi.

"BAYINDIR'DA SKM AÇTI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"ADAYLAR İÇİN DAYATMAM OLMADI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
“ZENGİNLİKLER KAYBOLMASIN…”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli, Bornova, Selçuk, Güzelbahçe, Foça ve diğer ilçelerde destek verdikleri ve yapımını tamamladıkları Cem evlerine değinerek, “Anadolu’nun gelenek, göreneklerini, ve vatandaşlarımızın inançlarını sürdürmesi konusunda ilçe belediyeleri ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bunu yapmak bizim görevimiz. Zenginliklerimiz kaybolmasın diyoruz. Bizim insan sevgimizde Anadolu’nun zengin inanç ve kültür mozaiği var” diye konuştu.
 
“BU İKTİDARIN BİZLERLE PROBLEMİ VAR”
“17AralıK’tan itibaren her şeyi izliyorsunuz” diyerek Torbalı halkına seslenen Kocaoğlu, “Gördüklerinizin bir sonucu var. Bu ülke bu şekilde gitmiyor. Bu iktidarla gitmiyor. Bu ülkedeki insanların iktidar ile problemi var. Maalesef bu iktidarın bizlerle, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile problemi var. Olumsuz şeyler konuşup can sıkmak istemiyorum. 30 Mart’ta yerel seçimler var. Bu yerel seçimden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ya önce, ya sonra da genel seçim var. 11 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığı tüm işler teşhir oldu. 2014 yılı hem yerel yönetimler, hem de genel iktidar açısından çok önemli bir yıl. 6 ay içerisinde bu ülkenin gelecek 5 yıllık kaderini belirleyeceğiz. Üretmeyen ekonomi, korunmayan ekonomi, korunmayan milletin malı dayanmaz, tükenir. Türkiye zengin bir ülke. Ama bu iktidar 11 yıldır ülkeyi 1923’tekinden daha zor bir hale getirdi” dedi.
 
“ÇÖZÜM BİZDE, ÖRNEK BİZDE”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılını ve AK Parti iktidarının 11 yıllık icraatlerini kıyaslayan Başkan Kocaoğlu, “Bu iktidar üretmedi, çiftçiyi, sanayiciyi, hizmet sektörünü, turizmi, ticareti desteklemedi. Peki ne yapt? Elde ne varsa sattı. Zaten ihalelerde ne yaptıkları bangır bangır konuşuluyor. Çözüm n? Çözüm bizde var. Örneği bizde var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2002’de Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesiydi. Borçlarımızı bitince itibarımız arttı ve hızlı bir şekilde yatırımlarımızı arttırdık. Yerelde kalkınma modeli ile tarıma her türlü desteği verdik ve tüm altyapı sorunlarımızı hallettik. Bugün, İstanbul kişi başına 20 litre suyu arıtıyor. Ankara 4 litre suyu arıtıyor. İzmir ise, kişi başına 67 litre suyu arıtıyor. İzmir arıtma yatırımını tek başına İstanbul’dan 3 kat fazla yapmış. Ankara’dan neredeyse 20 kere fazla yapmış. Nerede çevre yatırım? Nerede toprak, hava, su, nerede hani çevr? Bizim bu dertten kurtulmamız lazım. Biz İzmir gibi çok önemli, kendi kendine yetebilen, ve beş senede toparlanıp gelişen, önümüzdeki beş senede de şaha kalkabilecek bir belediyeyiz.  4 milyon İzmirli ayağa kalktığımız zaman bu kenti geliştireceğiz” diye konuştu.
 


“GELİP ÖZÜR DİLEYECEKSİN”
“İzmir köy oldu” deniyor söylemlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 senede merkezi hükümetten fazla yatırım yaptığını hatırlatarak yanıt veren Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti; “Hükümet kamunun malını, milletin malını sattı. İzmirli 4 milyon insandan 37,5 milyar TL vergi almış. Ondan sonra “İzmir köy oldu” diyorlar. Bir hava estiriyorlar. “Siz bize oy verin, biz size yatırım yapalım” diyorlar. Bunu İzmirliye anlatamazsınız. İzmirliye havuç gösterip oy alamazsınız. İzmirli ile barışmanız lazım. Ben “Gavur İzmir” dedim deyip, gelip buraya özür diliyorum demek zorundasınız. “Ben bu kentin vekili olmaktan hicap duyuyorum” dedin, özür dilemen gerekiyor. “İzmir, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve Binali Yıldırm’a muhtaç” dedin, özür dilemen gerekiyor. İzmirli hemşerilerimiz buna kanmaz. Bugüne kadar kanmadı da. Biz samimi insanlarız. Biz gönülden konuşuyoruz. Biz mazlumun yanındayız, zalimin yanında değiliz. Biz eşin, dostun, gelinin, damadın, çoluğun çocuğun yanında değiliz. Biz halkın yanındayız.”
 

“BİZİ KANDIRAMAZSIN”
30 Mart mesajlarını sürdüren Kocaoğlu, “İzmirliler 30 Mart’ta bu çıkışlara karşı bir duruş gösterecek. Bugüne kadar gösterdi. Burası Ege, burası İzmir, burası efeler diyarı, burada bizi tehditle “Hizmet yapacağım diye kandırıp oyumuzu alamazsın” diyeceğiz. Bunu söylemek zorundayız. Biz yerelde kalkınma hedefi ile bu kenti kalkındırmak için canhıraç şekilde çalışıyoruz. Sen İzmir’e ne yaptın, İzmir’e nasıl baktın, İzmirliyi seviyor musun, İzmirliye hizmet aşkın var m? Bunu anlat ki, biz de bu hikayeyi yutalım. Önümüzde bir süreç var” ifadelerini kullandı.
 
PEKTDŞ AÇIKLAMASI
Konak Belediye Başkan Adaylığı için adı tartışmalara yol açan Sema Bektaş için de çeşitli açıklamalarda bulunan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti; “Adaletin tecelli edebilmesi için, yargının tarafsız kalması için “Biz Adliye koridorlarında türbanla, Atatürk rozeti ve Türk bayrağı ile gezmeyelim” demiş. Avukatlar adliyede cübbeyle gezer. Bir simge taşımasın diye, tarafsızlığı belli olsun diye. Bu laf bayrak düşmanlığına kadar götürüldü. Ben size Sema Hanım’ın nasıl bir Osmanlı hanımefendisi olduğunu anlatacağım. Yıllar önce Manisa’da işkence gören çocukların davası vardı, yıllarca sürdü. Eski milletvekilimiz Sabri Ergün, Sema Pektaş ve Pelin Arda avukatlardan üç tanesiydi. Sema Hanım Manisalı çocukları savunabilmek için, o adliye koridorlarında adalet aradı. Gezi olaylarında gençlere destek verdi. Çocukların burnu kanamasın diye Gündoğdu’da sabaha kadar beraber bekledik. Samimiyetle konuşulan bir sözden dolayı linç edilmeye çalışılıyor. Bir avukat, bir hukukçu, baro başkanı CHP’den Konak belediye başkan adayı oldu diye linç edilmek isteniyor. Buna kimsenin hakkı yok. Herkes kendi yapacağını, kendi torbasındakini söyleyecek. Herkes kendi bildiğini, hizmetini, projesini anlatacak. Ona buna laf atarak, dedikodu yaparak siyaset yapılmaz.”
 
DENİZLİ’YE SERT YANIT: CEVAP VERMİYORSAK…
Başkan Kocaoğlu, CHP’de yaşanan siyasi gerginliklere yönelik eleştirilerde bulunan AKP İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli’ye isim vermeden yüklenerek, “Bir muhterem AKP Belediye Başkan Adayı, bir aklı evvel çıkmış , “Sema Hanım şöyle, belediye başkan adayları böyle, meclis üyeleri böyle belirlenmiş” dedi. Bu siyaset kültürü değil. Bu edep değil, haya değil.  Sen ne karışıyorsun kardeşi? Sen kendi partine bak. Sen CHP gibi bir ulu çınarın adayına, meclis üyesine söz söyleyemezsin. Cevap vermiyorsak, susuyorsak, moral bozmayalım diyedir. Kimin ne ekip biçtiğini, kimin ne ekmeden ne biçtiğini de biliyoruz” dedi.
 
UYGUR’DAN KOCAOĞLU’NA ÖVGÜ
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise, “Her zaman yanımızda ve arkamızda olan, yardımlarını bizden esirgemeyen İzmir’in medah-ı iftarı Başkan Aziz Kocaoğlu’na Torbalı halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Alevilerin kültürlerini ve sosyal yaşamlarını bu tesiste sürdürerek geliştireceklerine inanıyorum” diye konuştu.
 
TORBALI’YA 206 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Geçtiğimiz haftalarda yine Torbalı Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında 16 milyon TL maliyetle 7 bin 800 metrekare alanda Menderes Havzası’nın en büyük kültür merkezi olan Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’ni hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne dek Torbalı’da toplam 206 milyon 130 bin TL’lik yatırımı hayata geçirdi. Bütünşehir Yayası ile birlikte kendine bağlanacak olan belde, ilçe ve köylerde yatırımlarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi tarafından yapımı ortaklaşa tamamlanan iki katlı tesis Torbalı halkına, ibadethane, sosyal ve kültürel tesis ve çok amaçlı salon olarak hizmet verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 815 milyon liraya mal olan projeye 543 milyon 673 bin TL destek sağladı. Toplam 1153 metrekarelik alanda inşa edilen Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nde bir adet cem salonu, yemekhane, kurban kesim alanı, kafeterya ve bir adet de çok amaçlı salon bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası