Ege Postası
Geri

'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun olay yaratan açıklamasına bir tepki de Büyükşehir Belediyesi'nin kadın meclis üyelerinden geldi. CHP'li Hatice Tatlı "AK Parti'li kadın arkadaşlar yöneticilerinin bu sözleri karşısında neden sessiz kalıyor'" diye sordu. 'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'li meclis üyelerinden ortak tepki
'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2016 Perşembe 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK / HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun açıklamaları sonrasında kentte başlayan tartışma giderek artıyor. Tozlu katıldığı bir televizyon programında CHP’li yerel yönetimlere eleştirilerde bulunmak amacıyla, “Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi.  Artık kızları bile kalmadı. İzmir’in bütün her şeyini götürdük. Bu emin olun yerel yönetimlerin başarısızlığıdır” şeklinde konuşmuş, ardından birçok CHP'li isim bu sözlere tepki göstermişti.

Son olarak dün gerçekleşen belediye meclis toplantısından önce bir araya gelen CHP'li kadın meclis üyeleri Tozlu'nun bu sözlerini kınadı. Ortak bir mesaj veren kadın meclis üyeleri, Tozlu'nun sözlerine tepki gösterdi ve "Bizler demokrasi, eşitlik ve özgürlüklerden yana olan, çağdaş ve Atatürkçü cumhuriyet kadınları olarak bu çirkin ithamlarını kabul etmiyoruz" dedi.

Grup adına ortak açıklama yapan CHP Meclis Üyesi Hatice Tatlı, "AKP'li yöneticinin bu sözleri çok çirkin ve cinsiyetçi bir söylemdir. Keşke bizim gösterdiğimiz aynı tepkiyi AK Parti'li kadınlardan da görebilseydik. Böyle çirkin sözler karşısında neden sessiz kalıyorla? Demek ki onlar için bir sorun yok" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası