Ege Postası
Geri

AK Partili Tozlu'nun o sözlerine CHP'den tepki yağıyor

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun CHP'li belediyeleri eleştirirken kullandığı "Bu şehrin eskiden kızları bile daha güzeldi" ifadesine CHP cephesinden tepki yağıyor. AK Partili Tozlu'nun "İzmir'in kızları" çıkışına
AK Partili Tozlu'nun o sözlerine CHP'den tepki yağıyor
Haberler / Yerel Politika
16 Kasım 2016 Çarşamba 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Parti İzmir’de Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Tozlu katıldığı bir televizyon programında CHP’li belediyeleri ve yerel yönetimleri eleştirirken "Bu şehrin eskiden kızları bile daha güzeldi" dedi.

CHP'DEN TEPKİ YAĞDI
Tozlu'nun sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. CHP'liler de Tozlu'yu sert sözlerle eleştirdi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Esin Doğan Metin, yazılı açıklamayla AK Partili Tozlu'ya tepki gösterdi.

Metin yaptığı açıklamada " İzmir'in kızları hep güzeldir, çünkü güzellik kalpte başlar ve tüm İzmirlilerin kalbi güzeldir ama bu güzelliklere gözleri kapatan bazı insanlara bunu anlatmak zor" dedi.

CHP'nin kadın yöneticisi Metin sözlerini şöyle sürdürdü;

CAHİLLİĞİ VE GERÇEK ÇİRKİNLİĞİ GÖSTERMİŞTİR

"AKP kadına ve İzmir'e bakışının nasıl ön yargılı, taraflı olduğunu bir kez daha göstermiştir. AKP İzmir'in İl Başkan Yardımcısı sosyal medyadan, İzmir'de yaşayan tüm kadınlarımıza çirkin benzetmesi yaparak AKP'nin Kadını değersizleştiren duruşunu gözler önüne sermiştir. İktidar partisinin İzmir il başkan yardımcısı olacaksınız ve yerel iktidarımızı eleştirmek için İzmirli kadınları siyasi malzeme yapacaksınız. Ancak biz İzmirliler ve kadınlar bu talihsiz ve gerçeklikten uzak sözleri ciddiye almıyor , o kişinin temsil ettiği zihniyetin İzmir'e ve kadınlara bakışının bir yansıması olarak değerlendiriyor, Bu çirkin sözlerin sahibini bir an önce İzmir halkından ve İzmirli kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Ayrıca bu sözleri ve yakıştırmayı temsil ettiğim siyasi görüş olarak , bir kadın olarak ve en önemlisi İzmirli bir kız çocuğu annesi olarak kabul etmediğimi ve hiçbir İzmirli kadınında kabul etmeyeceğini dile getirmek istiyorum

CHP'Lİ BELEDİYELERİ İZMİRLİ VE DÜNYA TAKDİR EDERKEN..

Son olarak yerel yönetimlerimizin yaptığı ve başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere her biri Türkiye'ye örnek olacak, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından örnek gösterilen projelerimizi , Dünyanın ve İzmirlilerin takdir ettiği hizmetlerimizi tek tek anlatmak isteriz ama, bu zihniyetin yerel yönetimden ve hizmetten pekte bir şey anlayacağını sanmıyorum. Türkiye'nin her yerinden insanlar nefes almak, huzur bulmak için İzmir'e geliyor.İzmir Türkiye'nin akciğerleri olmuş, siz hala ısrarla fazla oksijen, fazla özgürlük, fazla huzur ve kardeşlik sağlığa zararlı diyorsunuz. Size tavsiyemiz kordonda bir banka oturun, bir gevrek ve çay alın, önce içinize derin bir İzmir havası çekin , sonra eşsiz güzellikteki İzmir'i ve Denizi seyredin. Ha bu arada etrafınıza da bakmayı da ihmal etmezseniz çirkin diye itham ettiğiniz, İzmir'in kendileri de, kalpleri de eşsiz güzellikteki kadınlarını görürsünüz. Ama bu açıklamanızdan sonra İzmirli kadınların yüzüne bakmaya, karşısına çıkmaya cesaretiniz yeter m? onu bilemeyiz."

BAK GÜZEL KARDEŞİM

CHP İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin kendisine ait Facebook hesanından Tozlu'yu hedef aldı. Bilgin mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Beyefendiye çok güzel cevaplar vermişler lakin dayanamadım 2 cümle de ben yazayım dedim ...Bak güzel kardeşim ; ismini Smyrna adlı bir Hintli prensesinden alan bir kentte yaşıyoruz bu durumda i İzmir' in kızlarınında prenses olduğu gerçeğini önce bir gör... Güzellik dediğin bakan Gözde olur , güzellikten ne anladığına bağlıdır. İzmir'in kızlarına laf etmek kolay iş değildir cesaret ister , kızlarımızın kitabında korku yoktur yeri geldiğinde Efe olur....Yeri geldiğinde de giyer topuklularını esaslı kadın olur.yüzleri hep güler UMUT doludur, yürekleri sevgiyle bakar batış doludur , narindir zariftir fakat çok üstüne gidersen içindeki dişi aslanı çıkarırsın ortaya ,sadece fiziksel değildir güzelliği düşünce olarak da güzeldir İzmir'in kızları,çağdaştır , özgüveni yüksektir,inanmadığını zorla kabul ettirmezsin sonuna kadar direnir...güzelliğinin temelinde özgürlük Yatar ...okur , düşünür ,sorar ,sorgular dayatmalarla işi olmaz..Anadır,kardeştir izmirin kızı ....ülkede iyiye güzele dair ne varsa bitirdiniz buna rağmen izmir in kızları zihniyetinize karşı güzelliğiyle direnmeye devam etmektedir... Mustafa Kemal'in kızı , Zübeyde Ananın torunudur İzmir'in kızları...."

BU İZMİR DÜŞLMANLĞI NERDEN'

CHP İzmir 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ ise, sosyal medyadan "AKP Yönetiminden Sayın Tozlu, İzmir'in kızlarının çirkinleştiğini ifade etmiş..Muhtemelen yaşlılık veya göz bozukluğundan kaynaklanan, yanlış bir değerlendirme bu..Hadi bunu geçtik ama; bu İzmir sevgisizliği ve düşmanlığı nedendi? Anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

ÖNCE AYNAYA BAKIN
CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, Facebook üzerinden "AKP İl Bşk.Yrd.cısı İzmirli kadınlara "ÇİRKİN" demiş. Önce aynaya bakın sonra konuşun" mesajı paylaştı.

KARA GÖZLÜĞÜ ÇIKAR
CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen de, " Akp İzmir İl Başkan Yrd."Bu şehrin kızları bile eskiden daha güzeldi"demiş...CHP Düşmanlığı gözünü bile bozmuş.)) Sen o kara gözlüğünü çıkar hele birde...İzmirimizin güzelliklerini sadece kızlarımızla sınırlayan kör gözleriniz belki görür...Ama nerdeeee" mesajını paylaştı.

CİNSİYETÇİ YAKLAŞIM
CHP Kurultay Delegesi Banu Özdemir,  "Bilinç altındaki cinsiyetçi yaklaşımı irdeleyelim diyeceğim ama harcadığımız zamana yazık olacak. Eskiden insanlık diye de bir şey vardı sayın parti yöneticisi, iktidarınızla birlikte anlamini yitiren..." ifadelerini sosyal medyada paylaştı.


İZMİR'DE ÇİRKİN KADIN YOKTUR
CHP İl Yöneticisi Pınar Çırçır ise kendisine ait Fecabook sayfasında şu ifadeleri kullandı;
"AK Parti il bşk yardımcısı , bizden söz etmiş kendisi... İzmirli kadınlar 'Çirkin' demiş. Bak dostum İzmirde 'Çirkin' kadın yoktur. İzmir'in kadını sırf dışıyla değil, içiylede güzeldir anadır bacıdır ülkesine ATA'sına, vatanına toprağına bayrağına sahiptir. Sizin gibi kıçı başı oynamaz harbidir... Ne kavgadan ne TOMA'dan ne coptan, ne karakoldan korkar her canlıyı sever, sahip çıkar. Bir ayrıcalığı vardır İzmir kadınının. İtaat etmez. Çobanlara biat etmez. Bak dostum İzmir de 'Çirkin' kadın yoktur. Varsada bizden değildir sizin İzmir'e  göç etirdiklerinizdir. Kısacası İzmirli kadın, koyun değildir güdülmez. Çobanada hiç ihtiyacı yoktur, sen bu lafı bi de pazarda Kemeraltı'nda dolaşırken söylesene yiyorsa...İzmir kadınını ağzına alırken dikkat et çarpılırsın çarpan Allah değil İzmirli kadının çantası olur."


 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası