Ege Postası
Geri

'Keşke mahkeme, Say kararını 'saçmalama özgürlüğü' olarak değerlendirseydi'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, piyanist Fazıl Say hakkında verilen hapis cezası kararını değerlendirdi. Bağış, "Keşke yargımız bu sanatçının attığı adımları 'saçmalama özgürlüğü' şeklinde değerlendirseydi."...
'Keşke mahkeme, Say kararını 'saçmalama özgürlüğü' olarak değerlendirseydi'
Haberler / Güncel
16 Nisan 2013 Salı 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, piyanist Fazıl Say hakkında verilen hapis cezası kararını değerlendirdi. Bağış, "Keşke yargımız bu sanatçının attığı adımları 'saçmalama özgürlüğü' şeklinde değerlendirseydi." dedi. Kararın Türkiye'nın Avrupa'daki imajı anlamında zararlı olacağını söyleyen Bağış, Say'ın da manevi değerlere karşı daha hassas olması dileğinde bulundu.

Bakan Bağış, İstanbul'da İsveç Yabancı Gazeteciler Derneği üyesi bir grup gazeteciyi kabul etti. İstanbul'daki Avrupa Birliği Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Bakan Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği serüveni hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yabancı gazetecilerin sorularını cevaplayan Bağış, Kıbrıs, Türkiye'nin AB üyeliği ve Türkiye'nın dış politikası hakkındaki değerlendirmelerini gazetecilerle paylaştı.

Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Bağış, piyanist Fazıl Say hakkında verilen mahkumiyet kararıyla ilgili, "Keşke yargımız, bu sanatçının attığı adımları 'saçmalama özgürlüğü' şeklinde değerlendirseydi." şeklinde konuştu. Bağış, Avrupa Birliği ve uyum yasaları kapsamında yapılan çalışmalar yanında böyle bir olayın Türkiye'nin yurt dışındaki imajını zedeleyeceğini ifade eden Bağış, "Böyle bir münferit olayla uluslararası medyada anılmamız tabii ki Türkiye için de hoş değil. Sanatçılarımız açısından da hoş değil, yargımızın dışarıya verdiği mesaj bakımından da hoş değil." dedi.

Bu konu üzerinden Türkiye'ye ağır eleştiriler getirmenin doğru olmadığının altını çizen Bağış, kendilerinin ne Say'ın ne de bir başka vatandaşın düşündükleri ya da söyledikleri yüzünden yargılanmasından mutlu olmayacaklarını kaydetti. Ancak sanatçılara da söylemlerinde bazı hassasiyetlere özen göstermeleri çağrısı yapan Bağış, "Keşke Sayın Say da insanların kutsallarını önemseyip onlara saygı ile yaklaşmış olsaydı da bu dava süreci hiç başlamamış olsaydı." ifadesini kullandı.

Herkesin kendi vicdanı içinde yargılamasını yaptığını belirten Bağış, gelinen noktanın Türkiye, Say ve AB süreci için hayırlı olmadığını anlattı. Bağış, yargı sürecini takip edeceklerini ancak sonuçta alınan bir yargı kararı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası