Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığı görevlerinde bulunan Köksal Toptan’a verilen 400 çeşit armağandan oluşan 'Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergi Salonu' açıldı.
Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın yanı sıra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Vali Ayyıldız, “İlimizin medar-ı iftiharı olan Sayın Köksal Toptan’a armağan edilen eşyaların bir bölümünü açmış bulunuyoruz." dedi.
Açılış kurdelesini kesen Köksal Toptan ise “Burada en önemli olan bir kuşağın tecrübe ve kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı görevimden TBMM Başkanlığı'na kadar devam eden süreçte çok fazla hediyeler var. İstiyorum ki onları yeni kuşaklar görsünler. Buraya gelecek olanlardan bir tanesi bu işe heyecan duyar ve siyaset yoluyla bizim takip ettiğimiz yollardan geçerek ülkemize hizmet etme heyecanını kazanır. İnşallah Zonguldak ve ülke olarak iftihar edeceğimiz çocuklarımız çıkacaktır." diye konuştu.
Daha sonra davetlilerle birlikte sergi salonunu gezen Toptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğrusunu isterseniz armağanları burada görünce çok duygulandım. Burada daha güzel bir değer oldular. Değerli valimize ve Kültür Bakanlığı’nın değerli temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bir kısmı Ankara’da olan armağanları da buraya getirerek çocuklarımızın görmesine imkan verilmiş olacak.” diye konuştu.
DEMİREL VE GÜL’DEN SONRA AÇILAN ÜÇÜNCÜ SERGİ
Toptan, gazetecilerin, bu tür bir serginin başka illerde örneğinin olup olmadığı yönündeki sorusuna, şu cevabı verdi: “Meclis başkanlarına, başbakanlara ve cumhurbaşkanlarına böyle sayısız maddi değeri çok olmayan ama anlamlı hediyeler verilir. Bunlar aslında alan için de sorundur. Ben bu hediyeleri Meclis'te değerlendirmek istedim ama buna imkan olmadı. Benim bildiğim kadarıyla Sayın Süleyman Demirel’in Isparta İslamköy’de böyle bir müzesi var. Yine Sayın Abdullah Gül de Kayseri’de böyle bir çalışma yaptırıyor. Bunun dışında ben bilmiyorum. Bunların evlerde saklanması da pek mümkün değil. Herhalde bu veya buna benzer yöntemle hem bu objeleri ortaya çıkarmak hem de bunları gençlerin görüşüne sunmak en doğru yoldur."