Ege Postası
Geri

'Köy Köy Kartepe Lezzetleri' yarıştı

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürlüğü işbirliğinde 'Köy Köy Kartepe Lezzetleri' adlı yemek şöleni ve yarışması düzenlendi.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında...
'Köy Köy Kartepe Lezzetleri' yarıştı
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürlüğü işbirliğinde 'Köy Köy Kartepe Lezzetleri' adlı yemek şöleni ve yarışması düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kartepe Park Otel’de gerçekleşen yarışmada ev hanımları, öğrenciler ve engelliler maharetlerini sergiledi. En iyi stantların ödüllendirildiği yarışmada yarışmacılar çorba, ana yemek, tatlı ve el açma börekler dallarındaki leziz ve görsel yiyecekler arasından ilk üçü belirlemek için seçkin jüri oldukça zorlandı.

Kartepe köylerinin yemek ve mutfak kültürünü araştırmak, belgelemek, kitaplaştırarak yaşatmak ve Kartepeli bayanları aktif kılmak amacıyla Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi işbirliği içinde yeni bir projenin startını verdi. KOÜ Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu bahçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Köy Köy Kartepe Lezzetleri adlı yemek şöleni ve yarışmasına yarışmacılar kadar protokol de yoğun ilgi gösterdi.

Kartepe Park Otel içinde düzenlenen etkinliğe Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Vali Yardımcısı Mustafa Sözen eşi Mürvet Sözen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Işıl Altun ilgiyle takip etti.

Vali Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz Turizm Haftası nedeniyle ilimizin ve ülkemizin turizm ile uğraşan tüm girişimcilerimizin haftasını kutluyorum, bol kazançlı bir yıl diliyorum. Turizmin yolu tarihi ve kültürel değerlere ve yöresel değerlere sahip çıkmaktan geçer. Yemekte en güzel kültürel unsurlarımızdandır. Dolayısıyla yemek yarışmaları geçmişimizin kültürünü geleceğimize yansıtmak için çok önemli bir vasıtadır. Bu yarışmada ilimizin yemek kültürünü yaşatmak, tanıtmak, korumak ve geliştirmek adına çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Protokol Kartepeli hanımların katıldığı ve çorba, ana yemek, tatlı ve el açması börekler dalında yarıştığı renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte Türkiye güzelleri, yazar ve gazeteciler, televizyon programı yapımcıları, gurmeler ve seçkin isimlerden oluşan jüri de son hazırlıklarını yaptı. Jüri başkanlığını Nurcan Sabur’un üstlendiği, Vehbi Dinçcan, Ayşe Tüter, Özgür Özkan, Hülya Erol, Elif Korkmazel, Hilal Aslangiray, Funda Erkoç, Elif Yirmibeşoğlu, Özlem Mekik, Ayten Saner, Ömer Tezel, Cevahir Mekik, Süleyman Şencan, Nuray Baydar, Uğurcan Sert, İsa Cengiz, Yılmaz Almaz, Kadir Sarıtaş ve Dilek Nassar 300 çeşit yemeği tek tek tadarak puan verdi.

Kartepe Belediyesi, Kartepe Park Otel, Cen Çelik, Reis Taırmsal Ürünler, Cleaner Magazin’in sponsorluğundaki etkinlikte jüri ve protokol stantlar arasında yaptığı değerlendirme sonrası şerbetleriyle, ekmekleriyle sunumuyla Ketenciler köyü bayanları birinci olarak ödülünü Sevim Topaca’nın elinden aldı. İkinci olan Suadiyeli bayanlara ödülünü Rektör Komsuoğlu verdi. Üçüncü olan Sarımeşeli bayanlar da ödüllerini Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın elinden aldı. Belediye özel ödülünü Cemal Doğan Rehabilistayon Merkezi’nde rehabilite edilenler ahşçı kızlar layık görüldü. Jüri özel ödülü ise KOÜ öğrencilerinin oldu.

Etkinlikte Aşık Sarıca Kız bağlaması ile, KOÜ öğrencisi Sinan Teksoy tulumu ile, Grup Şölen konseri ile müzik ziyafeti sundu. Zaman zaman protokol ve jürinin de katıldığı çekme helva yapımı da büyük ilgi gördü. Yarışmacıların heyecanı ve jürinin 300 yiyeceği tatmak için verdiği çaba sponsorların ikramları eşliğinde katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası