Ege Postası
Geri

"Mersin’i zenginleştirecek projeler kaderine terk ediliyor"

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt kenti zenginleştirecek bir çok projenin ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edildiğini belirtti. Akkurt Mersinlilerin, ekonomik ve sosyal refahını sağlayacak yatırımlarda kent...
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt kenti zenginleştirecek bir çok projenin ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edildiğini belirtti. Akkurt Mersinlilerin, ekonomik ve sosyal refahını sağlayacak yatırımlarda kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesinin şart olduğunu kaydetti.

Akkurt, yaptığı açıklamada 1/5 binlik imar planının 5 yıldır yapılamamasının kenti kilitlediğini iddia ederek Mersin’e istihdam ve zenginlik sağlayacak birçok projenin kent gündeminde yer almamasını eleştirdi. Herkeste bir rehavet olduğunu ve kimsenin kılını kıpırdatmadığını savunan Akkurt, "Herkes yerel yöneticilerden umudunu kesmiş gibi bekliyor. 3 yıl önce gündemi oluşturan projeler bugün kaderine terk edilmiş görüntüsü veriyor. İl ve ilçe belediyeleri asli işlerini güçlerini bırakmış, yeniden aday olma yarışına girmişler. Tamam, bunu herkes anlayabilir ama, bununla birlikte tıkanmış olan il ve ilçelerin önü açılması gerekir.

Kentin her kademesi hizmet bekliyor. Yeni yatırımlar, yeni istihdamlar ve halkımızın refahını sağlamak, yatırımcılara imarlı arsa sağlamakla olur, burada yerel yöneticilere görev düşüyor" diye konuştu. Hükümetin 2023 Turizm Stratejisi çerçevesinde oluşturulan Eylem Planı’nda yer alan Mersin’e kruvaziyer rıhtımı yatırımı için Mersin’den tek bir ses çıkmadığını iddia eden Akkurt
şöyle devam etti: "Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 10 turizm kenti, 11 kruvaziyer limanı için harekete geçildiğini söylüyor. Bu kentlerin içinde Mersin de bulunuyor. İlgililerce bu yatırımın takibi yapılıyor mu, yapılıyorsa çıkıp açıklansın, yapılmıyorsa neden yapılmadığı açıklansın."
Açıklamasında lojistik konusunda yapılan çalışmalara da değinen Akkurt: "Mersin’de başlayan lojistik merkez çalışmaları sonucunda, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nde (ASCAME) uluslararası temsil yetkisi kazanıldı. Bu önemli gelişmeye rağmen bizim hala limanımızı ve sektörü rahatlatacak yeri net belli olmuş bir Lojistik Merkez sahamız yok. Fakat Konya, Balo Projesi’nde kendine yer bularak, Frankfurt’tan Hindistan’a kadar olan bölgede demiryolu hattı ile önemli bir merkez olmak için çalışma başlattı. Konya Lojistik Merkezi’nin 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Mersin’in Türkiye Lojistik Master Planı içinde nerede durduğunu sorgulayıp ona göre yol haritası çizmeye ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Lojistik konusunda Konya ve Mersin’in işbirliği yapması için Mersine de lojistik merkez kazandırılmasının şart olduğunu belirten Akkurt şunları söyledi: "Bugün Konya dinamikleri, tren yolunun yanında, liman için Mersin’le birlikte hareket etmek istediklerini söylüyorlar. Ekonomi Bakanımız, Çandarlı ile birlikte Mersin Limanı’nın 2023 hedefine uygun hale getirilmesi için çalışma yürütüyor. Fakat kendimize sormak zorundayız, lojistik merkez için Mersin’de ne yapıyoru? Doğu Akdeniz’de etkin bir liman kenti olarak, lojistik merkez için yaptığımız çalışmalar ne durumd? Bunları sorgulayalım."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası