Ege Postası
Geri

"Metan Gazı" ölümlerine tepki

Milas'ta 7, Kuşadası'nda ise 3 işçinin metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetmesi, tepkiye yol açtı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, metan gazı zehirlenmelerini TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı.
Haberler / Politika
8 Temmuz 2013 Pazartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aşlık; "Kılıçdaroğlu Gezi'yi bıraksın Belediyelerindeki ölümlere baksın"

Muğla'nın Milas İlçesi'nde taşeron şirkete devredilen Belediye'nin arıtma tesislerinde geçtiğimiz ay meydana gelen metan gazı zehirlenmesinde 7 işçi hayatını kaybetmişti. Benzer bir facia dün de Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşandı. Kuşadası Belediyesi'ne ait derin deşarj kuyusunda görevli 5 işçiden 3'ü metan gazı zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi. Böylece, son bir ay içerinde CHP'li belediyelerin sorumluluğundaki atık su arıtma ve kanalizasyon tesislerinde metan gazından zehirlenerek ölenlerin sayısı 10'a çıktı. Bu durum, başta hayatını kaybeden işçilerin yakınları olmak üzere toplumun değişik kesimlerinin tepkisine yol açtı.

Metan gazı ölümlerine siyasiler de sessiz kalmadı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Milas ve Kuşadası'ndaki ölümlerin normal ve sıradan ölümler olmadığını vurguladı. Bu çağda yaşanan metan gazı ölümlerinin kabul edilebilir olmadığını ifade eden Aşlık, konuyu Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Zehirlenmelerin altında iki belediyenin de alt yapı ve çevre sorunlarının yattığını dile getiren Aşlık, "Teknolojinin bu denli geliştiği bir çağda kanalizasyonlarda, arıtma tesislerinde insanların zehirlenerek ölmesi ilkel bir anlayışın eseridir. Bu ölümler belediyelerin alt yapı eksikliğinden ve çevreye duyarsız oluşlarından kaynaklanmıştır. Zehirlenmelerin yaşandığı iki belediyeyi de CHP'li başkanlar yönetiyor. Gezi Parkı'nda 3 ağacın yeri değişti diye Türkiye'yi sözde çevrecilik adı altında ateşe veren CHP yönetimi, Milas'ı, Kuşadası'nı görmüyor. Belediyelerinin kötü yönetiminden, beceriksizliklerinden, basiretsizliklerinden kaynaklı ölümleri göz ardı ediyor" dedi.

Sadece CHP'nin değil, sözde çevreye ve toplumsal olaylara duyarlı pekçok kurumun da bu ilkel ölümler karşısında sessiz kaldıklarına dikkat çeken Aşlık, şöyle devam etti:

"Gezi Parkı için yok yere kıyamet koparanlar, ağaçlara gösterdikleri duyarlılığın bir kısmını insana göstermeliydiler. Bu anlamda, İzmir Barosu'nu göreve davet ediyorum. Sokak eşkiyalarına, vandallara avukat servisi yapan Baro, metan gazı kurbanlarının hakkını arayacak m? Ölen işçilerin ailelerine de avukat desteği verecek m? İzmir Barosu, bu süreçte samimiyet testinden geçiyor. Gözümüz üzerlerinde. Ayrıca, başta Makina Mühendisleri Odası olmak üzere, odaları ve AKUT gibi sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyorum. Milas ve Kuşadası'nda yok yere giden 10 canın hesabını sormalarını bekliyoruz. Gezi olaylarında eylemcilere her türlü desteği veren Nasuh Mahruki ve ekibini, CHP'li belediyelere acil kurtarma kursu vermeye çağırıyorum. Metan gazı ölümlerini görmezden gelen, adeta üzerini örtmeye çalışan medyanın bir kesimimin bu tavrını da kınıyorum. Merkez medya, bu sessizliğinizin sebebi ideolojik m? Bu ilçelerde Belediyeleri CHP'li başkanlar yönettiği için mi suskunsunuz'" diye sordu.

Aşlık, bu ölümlerin yerel yöneticilere ders olması gerektiğini de vurgulayarak, alt yapı yatırımlarının öneminin bir kez daha acı bir şekilde anlaşıldığını söyledi. Alt yapı ve çevre sorunlarını çözümünün belediyelerin asli görevlerinin başında geldiğini hatırlatan Aşlık, "Milas'ta olduğu gibi arıtma tesislerini taşerona vermekle bu sorumluluktan kurtulamazsınız. CHP olarak hem her fırsatta oy avcılığı yapmak için taşeronlaşmaya karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz hem de en temel görevinizi taşerona devredeceksini? Bu samimiyetle bağdaşmadığı gibi sizi o ölümlerin sorumluluğundan da kurtarmaz. Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi çevresinde dolaşacağına gitsin belediyelerinin içler acısı halini yerinde görsün. Yüreği yetiyorsa Kuşadası'nda ölen işçilerin cenazesine katılsın. Milas'ta ilkelliğe kurban giden işçilerin ailelerini ziyaret etsin. Cesaretliyse, İzmir sokaklarında dolaşsın, partisinin belediyelerinden vatandaşın ne kadar bıktığını görsün." diye konuştu. 

Belediyelerin, konser v.s. gibi sosyal etkinliklerden çok alt yapı ve çevre yatırımlarına önem vermeleri gerektiğini belirten Aşlık, "Bunu yapmazsanız, sonuç böyle felaketlerle sonuçlanır" dedi. Aşlık, her yağmur sonrası İzmir'de yaşanan su baskını ve sel olaylarının da aynı ihmallerin sonucu olduğunu ifade etti. Aşlık, bu tür can ve mal kayıplarının TBMM nezdinde takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası