Ege Postası
Geri

"Moskova’da her beş suçtan birini göçmenler işliyor"

Rusya eski Sovyet ülkelerinden vizesiz giriş yapan ve kaçak olarak çalışan milyonlarca göçmenin sorunları ile mücadele ediyor. Ucuz iş gücü olarak istihdam edilen göçmenlerin her geçen gün daha fazla suça karışması Moskova’yı tedirgin...
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya eski Sovyet ülkelerinden vizesiz giriş yapan ve kaçak olarak çalışan milyonlarca göçmenin sorunları ile mücadele ediyor. Ucuz iş gücü olarak istihdam edilen göçmenlerin her geçen gün daha fazla suça karışması Moskova’yı tedirgin ediyor.

Rusya Federal Göçmen Servisi’nde (FMS) düzenlenen toplantıda konuşan Moskova polis başkan yardımcısı Oleg Baranov, kentte işlenen her beş suçtan birine Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen göçmenlerin karıştığını söyledi.

Göçmenlerin işlediği suçların önceki yıllara göre yüzde 42 oranında arttığına değinen yetkili, özellikle ağır suçlarda artışın yüzde 72’leri bulduğu uyarısında bulundu.

Göçmenlerin Rusya’ya geliş kanallarının organize olduğunu, yakınları ve aile bağları ile kalma ve iş imkanı bulabildiklerini ifade eden Baranov, “Kaçak göçmenler ülkenin ekonomisi, sosyal alt yapısı, sağlık ve iş gücü piyasası açısından büyük tehdit oluşturuyor.” dedi.

FMS Başkanı Konstantin Romodanovski de, göçmenlerin Rusya yasalarını ihlal ettiğini, bu şekilde ülkede bulunmalarına izin vermelerinin imkansız olduğunu söyledi. Moskova’da suç oranlarının artan göçmen nüfus nedeni ile düşürülemediğini savunan Romodanovski, başkent Moskova’da 340 bin göçmenin halen kaçak olarak çalıştığı bilgisini verdi.

Göçmenler için başkent Moskova’nın en cazip kent olduğuna değinen FMS Başkanı, “228 ülkeden insanlar şu an Moskova’da. Ülke büyük bir tecrübe yaşıyor. Kaçak çalışan göçmenlere karşı yeterli tedbir alınmıyor. Rusya genelinde yabancıların karıştığı suç oranları yüzde 3,4. başkent Moskova’da ise bu oran yüzde 18’lere kadar çıkıyor.” uyarısında bulundu.

Rusya’da yaşayan 10 milyonun üzerindeki yabancıdan 3,3 milyonu kaçak göçmen konumunda. BDT ülkelerinden vizesiz üç aylık süre ile Rusya’ya girebilen yabancılar, iş bulup kaçak olarak çalışıyor. Rusya’da bulunan kaçak göçmenlerin büyük çoğunluğu Özbekistan’dan (900 bin). Ukrayna’dan 500 bin ve Tacikistan’dan da 400 bin göçmen Rusya’da kaçak olarak çalışıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası