Ege Postası
Geri

"Nükleer anlaşma, Abe'nin ziyaretinde yapılacak"

Japonya'nın en çok satan gazetesi Yomiuri, Türkiye'nin ikinci nükleer santralini Japonya'nın yapacağını ve temel anlaşmanın Başbakan Şinzo Abe'nin 3 Mayıs'taki ziyaretinde sağlanacağını yazdı.Ekonomi gazetesi Nikkei'nin ardından Yomiuri...
Haberler / Dünya
25 Nisan 2013 Perşembe 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'nın en çok satan gazetesi Yomiuri, Türkiye'nin ikinci nükleer santralini Japonya'nın yapacağını ve temel anlaşmanın Başbakan Şinzo Abe'nin 3 Mayıs'taki ziyaretinde sağlanacağını yazdı.

Ekonomi gazetesi Nikkei'nin ardından Yomiuri de Sinop'taki nükleer santralini Japonya'nın yapacağını belirtti. Gazeteye bilgi veren kaynaklar, "Türk hükümeti, nükleer santrali Mitsubishi ile Fransız ortağı Areva'nın yapmasına karar verdi." dedi. Kaynaklar, Başbakan Abe'nin Ankara ziyareti sırasında anlaşmanın resmen sağlanacağını belirtti.

Gazete, 11 Mart 2011'de yaşanan radyasyon afet sonrasında gerçekleşecek bu ilk nükleer ihracatın Japonya'nın nükleer teknolojisi için de önemli olduğuna dikkat çekti. 20 milyar dolara mal olacak projede santralin 2020'de devreye gireceği belirtildi. Santralin kapasitesinin 4 milyon kilowatt olacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası