Ege Postası
Geri

'Paralel Yapı' operasyonunda adliye mesaisi

Ankara merkezli 10 ilde düzenlenen Paralel Devlet Yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü adliyeye sevk edildi.
'Paralel Yapı' operasyonunda adliye mesaisi
Haberler / Güncel
14 Aralık 2015 Pazartesi 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
"Anayasayı ihlale teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurup, yönetmek" ve "hükümeti yıkmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından cuma günü Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzon'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden Cemal Türk, savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.



Diğer zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim, sabah erken saatlerde adli tıp kurumundaki sağlık kontrolünün ardından yeniden terörle mücadele şubesine getirildi.

Zanlılar daha sonra Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

ANKARA, ŞANLIURFA VE İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDILAR



Operasyon kapsamında Kazım Avcı Ankara, Cemal Türk Şanlıurfa, İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim ise İstanbul'da gözaltına alınmış, il dışından gelenlerle gözaltına alınan 5 şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmişti.

Zanlılardan Kazım Avcı'nın, Fetullah Gülen'in halasının oğlu olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ve TBMM Genel Sekreterliğinde çalıştığı, Mehmet Akif Derneği'nde üst düzey kamu görevlilerine sohbet imamlığı yaptığı,  öne sürülmüştü.

Gözaltına alınıp savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılan Cemal Türk'ün, örgüte bağlı Isparta Gölcük Dersanesinde çalıştığı öğrenilirken, Ali Çelik'in emlak ve leasing işi yaptığı, Samanyolu TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, yapıya müzahir birçok şirkette etkin rol aldığı ve 2012 yılından itibaren Bank Asya Yönetim Kurulu üyesi olduğu ifade edilmişti.



Zanlılardan Dilaver Azim'in örgütün "para kasası" olduğu, 24. Dönem İzmir AK Parti milletvekilliği de yapan ve 17-25 Aralık sonrası partisinden istifa eden İlhan İşbilen'in ise üst düzey sorumlulardan olduğu, Samanyolu TV ve Zaman gazetesinde genel müdür olarak görev yaptığı tespit edilmişti.

Operasyonda gözaltına alınması hedeflenen 73 kişiden birinin cezaevinde, 60'ının ise yurtdışında olduğu bildirilmiş, operasyon sırasında İstanbu'daki adreslerinde bulunamayan 7 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü kaydedilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası