Ege Postası
Geri

Rusya ile Karadeniz yine 'gemi krizi' iddiası

Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın gemisinin Karadeniz’deki ilerleyişi Türk bandıralı ticari bir gemi tarafından aksatıldı. Karadeniz’de yeni gemi krizi
Rusya ile Karadeniz yine 'gemi krizi' iddiası
Haberler / Güncel
14 Aralık 2015 Pazartesi 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın Türkiye’ye yönelik asabi tavrı Ege’deki balıkçı teknesi olayı ardından Karadeniz’e de taşındı. Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın gemisinin Karadeniz’deki ilerleyişinin Türk bandıralı ticari bir gemi tarafından aksatıldığı iddia edildi.
Rusya sınır muhafız botlarının bu sabah Türk ticari gemisinin yolunu keserek yön değiştirmeye zorladıkları bildirildi. 

Olayın Ukrayna’nın Odessa şehri açıklarında uluslararası sularda meydana geldiğini duyuran Rus Sahil Güvenlik, kimliği belirlenemeyen, ancak Türk bayrağı çekmiş olan ticari bir gemi “Çernomorneftegaz” şirketine ait sondaj platformunun nakli sırasında konvoyun yolunu kesmeye çalıştı.

Uluslararası denzicilik kuralarına aykırı davranın Türk gemisi, Rus konvoyuna tehlikeli mesafeye yaklaştığı için Federal Güvenlik Servisi botu ve Karadeniz Donanmasına bağlı gemi tarafından yön değiştirmeye zorlandı. Ardından platformun Kırım açıklarına çekilmesi işlemine devam edildi” dendi.  Rus tarafından yapılan açıklamada ayrıca ateş açılmadığı da belirtildi.


Rus savaş gemisi ile çarpışma noktasına gelen 'Geçiciler Balıkçılık' adlı gırgır teknesi...


Rus savaş gemisine Boğaz'da denizaltılı takip
Rus donanmasına ait Caesar Kunikov adlı savaş gemisi, Türk donanmasına ait bir denizaltı kontrolünde İstanbul Boğazı'ndan geçti. Aynı gemi 4 Aralık'ta boğaz geçişi sırasında güvertedeki bir Rus askerin omzunda füze taşımasıyla tartışmaya neden olmuştu.


Ege Denizi'nden gelerek dün Çanakkale Boğazı'nı geçen 125 metrelik "Ropucha-I" sınıfı 158 borda numaralı "Caesar Kunikov" adlı gemi, Marmara Denizi'ne geldi. 



Sarayburnu önünden ilerleyerek İstanbul Boğazı'nı geçen Caesar Kunikov, daha önce güvertede omuzunda füze taşıyan bir asker nedeniyle iki ülke arasında krize neden olmuştu.  Savaş gemisi bu kez İstanbul Boğazı'ndan geçerken güvertede bulunan askerlerin silahsız olduğu dikkat çekerken, bazı üniformalı askerlerin, kamera ve fotoğraf makineleriyle çekim yaptıkları görüldü. 



Boğaz geçişinde hızla yol alan gemiye sahil güvenlik botu eşlik etti. Rus savaş gemisi, Türk donanmasına ait bir denizaltı kontrolünde geçti. Denizaltı, 3. Köprü açıklarında yüzeye çıkarak takibi bıraktı.



10 GÜN ÖNCE FÜZEYLE GEÇTİ

'Caesar Kunikov'un 4 Aralık'ta İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında güvertedeki bir Rus askerinin omzunda füze taşıdığı görülmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası