Ege Postası
Geri

'Saatler geri alınsın' kampanyası

Yaz saatinin kalıcı hale gelmesi sebebiyle hava henüz aydınlanmadan, alacakaranlıkta yollara düşen çalışanların ve öğrencinin tepkisi sosyal medyada büyüyor.
'Saatler geri alınsın' kampanyası
Haberler / Güncel
8 Aralık 2016 Perşembe 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de 45 yıldan bu yana yürürlükte olan kış saati uygulamasından vazgeçilerek önceki yılların aksine bu yıl ekim ayında saatler 1 saat geri alınmamıştı. Yaz saatinin kalıcı hale gelmesi sebebiyle hava henüz aydınlanmadan, alacakaranlıkta yollara düşen çalışanların ve öğrencinin tepkisi sosyal medyada büyüyor. #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına çıkarken, Change.org üzerinden başlatılan, “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı da 40 bine yaklaştı.

Bu yıldan itibaren kış saati uygulamasından vaçgeçilerek yaz saatinin kalını hale gelmesi nedeniyle hava henüz aydınlanmadan yollara düşen öğrenciler ve çalışanların şikayetleri sosyal medyada geniş yer buldu. #Saatler1SaatGeriAlınsın hashtagi önceki gün Twitter'da Türkiye gündeminin ilk sırasına çıktı. İşte o tweetlerden bazıları:

Çocuklar sabah karanlıkta okula gidiyor. Lütfen;#Saatler1SaatGeriAlınsın

— Metin AKPINAR (@Akpinarfan_)6 Aralık 2016

Herşey Çocuklarımız için ...#Saatler1SaatGeriAlınsın!pic.twitter.com/LgW5aR44n9

— ✨ яαвια ✨ (@She19o3)6 Aralık 2016

Özellikle öğrenciler için istiyorum bunu. Kör karanlık ve bu çocuklar için son derece tehlikeli.#Saatler1SaatGeriAlınsın

— Mim’ ོ (@_mim_m_)6 Aralık 2016

Hiçbir faydası olmayan,en önemlisi küçücük çocukları zifiri karanlıkta evden çıkmak zorunda bırakan saçmalığa son!#Saatler1SaatGeriAlınsın

— Rorschach (@sapho73)6 Aralık 2016

İMZA KAMPANYASI BAŞLADI

Change.org üzerinden başlatılan, “Saatler yeniden geri alınsın” başlıklı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı da 40 bin kişiye ulaştı.

İmza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi:

“Sabahları gözümüz görerek emniyet içinde işimize okulumuza gidelim, enerji tasarrufu sağlansın, elektronik eşyalar şaşmasın, ithalat ihracat zaman farkından düşmesin diye bakanlar kurulu kararıyla saatler yeniden geri alınsın!”

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yaz saatiuygulamasının devam etmesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Yarkadaş, uygulama nedeni ile saat ayarının insanların psikolojisini bozduğunu ve ekonomiyi olumsuz etkiledini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası