Ege Postası
Geri

'Tanışma'daki olay bir hiç uğruna denilebilecek acı veren bir hadise'

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya’ya bağlı Tanışma köyünde meydana gelen olayın hiç uğuruna denilebilecek çok acı verici bir hadise olduğunu söyledi. Vali Lekesiz, patlamada olay yerinde 9, bir kişinin de ambulans uçakla gönderildiği...
'Tanışma'daki olay bir hiç uğruna denilebilecek acı veren bir hadise'
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya’ya bağlı Tanışma köyünde meydana gelen olayın hiç uğuruna denilebilecek çok acı verici bir hadise olduğunu söyledi.

Vali Lekesiz, patlamada olay yerinde 9, bir kişinin de ambulans uçakla gönderildiği Kocaeli’nde hayatını kaybettiğini aktardı. Vali Lekesiz, valilik bahçesinde yaptığı açıklamada, Tanışma köyünde akaryakıt kaçakçılarının depolarında meydana gelen patlama hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 10 kişinin hayatını kaybettiği olayın bir hiç uğruna denilebilecek acı bir hadise olduğunu aktaran Vali Lekesiz, “Jandarmaya gelen istihbarat üzerine adli arama kararı ile olay mahalline gitmiş. Adli mercilerden alınan arama kararına rağmen işyeri ve deponun sahibi görevlileri içeri almıyor. Muhtar ve diğer vatandaşlar gelince depo kapıları açılıyor ve kaçak akaryakıt tespiti yapılıyor. Bu sırada kaçakçılık yaptığı değerlendiren kişi ‘Ben de size bunu teslim etmem’ diyerek bidonu döküp ateşe veriyor. Birden bire top şeklinde alev beliriyor. Malzemenin solvent, tiner karışımlı olabileceği değerlendiriliyor. Mazotun birden bire parlaması söz konusu değil. O inşaatın sıvasını yapan, olay yerine merakla gelen ihbar edilen kişinin yakınları olmak üzere 10 kişi öldü.” dedi.

Vali Lekesiz gazetecilerin köy halkının jandarmayı köye geçirmeyip taşladığı iddiaları hakkında da “Taşlanmaya benzer arbede yaşandı. Atılan taşlardan 4 kadar askerimiz hafif yaralandı.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası