Ege Postası
Geri

CHP, Akil İnsanlara çözüm raporunu sundu

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa’ya gelen Akil İnsanlar heyetine çözüm süreci ile ilgili hazırladığı raporu sundu. Raporun 19 maddeden oluştuğu bildirildi.Akil İnsanlar heyeti Şanlıurfa’ya geldi. Hilton Gard ın...
CHP, Akil İnsanlara çözüm raporunu sundu
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa’ya gelen Akil İnsanlar heyetine çözüm süreci ile ilgili hazırladığı raporu sundu. Raporun 19 maddeden oluştuğu bildirildi.

Akil İnsanlar heyeti Şanlıurfa’ya geldi. Hilton Gard ın Otel'e yerleşen heyet, sabah kahvaltıdan sonra kendi aralarında basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından heyet, CHP il teşkilatını kabul etti. CHP il teşkilatı 19 maddelik bir raporla heyetin karşısına çıktı. Heyet başkanı, CHP teşkilatını salon kapısında karşıladı. Ardından heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu, kısa bir değerlendirmede bulundu.

CHP’nin katkısından dolayı ili teşkilatını tebrik eden Başkan Ensaroğlu, “CHP'de Urfa’da politika yapan arkadaşların daha fazla duyarlılık göstermesi bizi doğrusu sevindirdi. Bu anlamda teşekkür ediyorum.” dedi. Ensaroğlu, partilerin merkezle yerel arasındaki farklı görüşleri olduğunu hatırlattı. Ardından CHP heyetine dönen Ensaroğlu, “Bu sürece dair düşünceleriniz, değerlendirmeleriniz, uyarılarınız varsa bizim için de yol gösterici, ışık tutucu olacaktır. Çalışmalarımızı tamamlayıncaya kadar gerekirse bireysel bazda da, örgütsel bazda da, yazılı olarak da bütün partili arkadaşlardan düşüncelerini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, heyete hoş geldin diyerek, heyeti barış elçisi olarak nitelendirdiğini belirtti. Karataş, “Biz toplumsal uzlaşma anlamında gösterdiğiniz çabaları önemsiyoruz. Sizi aslında barışa katkı sunan sunmaya çalışan birer barış elçisi olarak görmekteyiz.” şeklinde konuştu. Çatışma ortamında büyüyen biri olarak merkezden farklı politika izlemelerinin tabii olduğunu dile getiren Karataş, “30-35 yıl süren bir çatışma ortamı içerisinde gençliğimizi geçirmiş insanlarız. Tabi ki bizim buradan Türkiye’ye, olaylara, barış sürecine bakışımız farklılık gösterecektir. Biz çok travmalar yaşadık. Bunların bitmesi, barışın gelmesi için yakaladığımız bu fırsatı kullanmak gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu. Çözüm sürecine ilişkin rapor hazırladığını aktaran Karataş şöyle devam etti: “Raporumuzu hazırladık. Rapor olarak da sunacağız. Hükümetten, sizlerden hatta partimizden neler beklediğimizi rapor haline getirdik. Barış kalıcı olsun. Raporun sonunda bir sözümüz var. Barış hemen şimdi, yarın, dün olabilir diye düşünüyoruz. Barış hemen olsun, biz katkı sunmaya hazırız.” Ferhat Karataş daha sonra hazırladığı çözüm raporunu heyet başkanı Ensaroğlu’na takdim etti. Toplantının kalan kısmı basına kapalı gerçekleşti. Heyet daha sonra Balıklıgöl'ü gezdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası