Ege Postası
Geri

Çağlar: Barış sürecinde yaşanan hikayeler filmlere yansıtılmalı (Özel)

Sinema oyuncusu Engin Çağlar, “Doğunun dokusu farklı. Barış süreciyle birlikte hikayeleşen senaryolar filmlere yansıtılmalı.” dedi. Erzurum'da düzenlenen 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne onur konuğu olarak katılan Çağlar, Cihan...
Çağlar: Barış sürecinde yaşanan hikayeler filmlere yansıtılmalı (Özel)
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sinema oyuncusu Engin Çağlar, “Doğunun dokusu farklı. Barış süreciyle birlikte hikayeleşen senaryolar filmlere yansıtılmalı.” dedi. Erzurum'da düzenlenen 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne onur konuğu olarak katılan Çağlar, Cihan Haber Ajansı (China)'na özel açıklamalarda bulundu. Çağlar, şunları kaydetti: “Bizim dönemimizde senede 290 sinema filmi çekiliyordu ve hepsi de sinemada yer buluyordu. Şimdi ancak 50 kadar çekilebiliyor. Barış süreciyle bilikte birtakım hikayeler senaryolaşacak, onlardan da filmler çekilecek. Muhakkak ekipler doğuya gidecek ve orada özellikle bu tarz senaryolar üzerine filmler çekilecektir. Doğunun dokusu farklı, İstanbul veya Ege'de yakalanmayacak bir doku var. Ekiplerin o yapıyı, o kıyafetleri, tabiat durumunu tespit edip filmlerine yansıtması gerekir.”

İlk filmini 1960 senesinde Hakkari’de çektiğini belirten Engin Çağlar, “Öksüzün hikayesi Hakkari’de başlıyor. O dönem, şimdi insanların gitmesi mümkün olamayan yerlere gittik. Rahat çalıştık ve halktan büyük sevgi gördük. Sonra şartlar değişti, oralara gitmek, film çekmek zorlaştı. Son zamanlarda bazı diziler, sınırda olmasa bile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı yerlerinde çekiliyor ancak eskisi kadar rahat olmadığını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine yönelik düşüncelerini de aktaran Çağlar, şunları söyledi: "Süreç nasıl işler bilemiyorum ama iyi bir başlangıç oldu. Bazı insanlar sürece karşı. Şehit aileleri, beni de arayarak, 'Sizi Âkil İnsanlar arasında görmediğimiz için sevindik.' dedi. Tepkiler var ama tek gaye barışın gelmesi. İnsanların mutlu yaşamasını istiyoruz. Zaten insan ömrü çok kısa, bir de bu süreci kavgayla dövüşle sürdürmenin manası yok. Dış güçler de çok önemli, süreci pompalıyorlar. Bu konuda dikkat etmemiz gerekli.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası